Grădina Kawachi Wisteria (Kawachi Fuji) este o grădină botanică situată la sud de centrul orașului Kitakyushu din Japonia. Grădina este faimoasă pentru numărul mare de flori wisteria.

Grădina este deschisă publicului sezonier în timpul sezonului wisteria, de la sfârșitul lunii aprilie până la mijlocul lunii mai, și în timpul sezonului frunzei de arțar în toamnă.

wisteria

Wisteria Floribunda în denumirea sa științifică sau ”salcâmul urcător”, este o viță de vie ornamentală, extrem de populară atât în ​​grădinile din est, cât și în cele occidentale, pentru florile sale grațioase agățate și ramurile sale ornamentate, îndoite.

Cunoscută la noi sub numele de Glicină, planta ajunge la maturitate în câțiva ani, moment în care aceasta înflorește în cascade de flori lungi, de diferite nuanțe pastelate.

tunelul visteria2

Vedetele grădinii Kawachi Wisteria din Japonia, sunt de departe cele două tuneluri de aproximativ 100 de metri, fabricate din arbori de wisteria de diferite soiuri și culori, variind de la alb la purpuriu închis. În plus, există o colecție de copaci mari de wisteria, care împreună formează un acoperiș enorm de flori superbe.

Un punct de vedere în partea superioară a grădinii permite o vedere frumoasă asupra mării de flori wisteria și valea înconjurătoare, care este cunoscută pentru plantațiile de bambus.

wisteria

Asigurați-vă că vizitați faimoasa grădină la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, în timpul “Fuji Matsuri,” sau “Wisteria Festival”, atunci când tunelul magic este în plină floare. În orice alt moment al anului, apariția tunelurilor este formată  dintr-o mulțime descurajantă de ramuri răsucite fără pic de culoare.

Conu Ticu/authenticmagazin.com