Aproape toată lumea știe că Pământul se învârte în jurul axei sale (mișcare de rotație), o dată la aproximativ 24 de ore în raport cu soarele și o dată la fiecare 23 de ore, 56 de minute și 4 secunde în raport cu stelele. Deasemenea mai știm că Terra se învârte și în jurul Soarelui (mișcare de revoluție), o rotație completă fiind efectuată în fix 365 zile 6 h 9 min. 9 s.

În jurul Pământului se învârte, satelitul nostru natural, Luna, și asta nu e tot. Alte planete cu sateliți lor fac același lucru, se tot învârt în jurul soarelui, la viteze diferite și toate în acelasi sens.

Dacă ești pasionat de știință, este imposibil să nu te fi întrebat, măcar o dată în viață, de ce se întâmplă asta și cum de reușesc să-și mențină orbita, adică să nu se învârtă fiecare “cum vrea”? Sau de ce Pământul are magnetism, de ce atrage lucruri?

Există o ordine în Univers. Cine o face? Dumnezeu? Sau avem o explicație științifică pentru toate aceste fenomene și forțe nevăzute?

gravitatie

Într-un video postat pe Youtube, Dan Burns, profesor de fizică la Los Gatos High School, a venit cu o idee strălucită în fața studenților săi.

A creeat un “Univers” la scară mică, care răspunde practic la toate întrebările noastre de mai sus și chiar mai mult de atât.

Conform demonstrației făcută de ilustrul profesor, desprindem ideea principală: materia deformează spațiul. Cu cât masa unui corp ceresc este mai mare cu atât deformarea geometriei spațiu-timp este mai mare și implicit gravitația sau puterea de a atrage lucruri.

Astfel, în demonstrația video de mai jos, vom observa cum Soarele care are o masă mult mai mare decât a planetelor ce îl orbitează, afectează “țesătura” spațiu-timp din jurul lui determinând ca toate celelalte corpuri din jurul lui, cu o masă mult mai mică, să se simtă “atrase” către el.

Curbura spațiu-timp, imprimă deasemenea direcția de mișcare și viteza. Cu cât ne aflăm mai aproape de un corp cu masa mai mare cu atât viteza de revoluție crește, cu cât ne depărtăm viteza de revoluție scade, deoarece spațiul este curbat mai puțin.

Așa se explică de ce mișcarea de revoluție a Pământului în jurul Soarelui se efectuează în 365 de zile iar planeta Marte în doi ani echivalent tereștri.

Toate aceste lucruri minunate le descoperiți în materialele de mai jos:

Un alt video cu o explicație asemănătoare:

Să fie această ordine universală, “lucrarea” unui “Creator Suprem”, sau este pur și simplu modul în care, logic, funcționează Universul nostru?

Conu Ticu/authenticmagazin.com