O gaură uriașă s-a deschis  brusc pe o plajă din Queensland Australia, după ce în zonă a avut loc o alunecare de teren , înregistrându-se un decalaj uriaș de nivel.

Suprafața gropii înregistrată pe Plaja Rainbow la Inskip Point este estimată la aproximativ 200-300 de metri și 7,5 metri adâncime. Prăbușirea s-a produs peste noapte.

Se crede că această gaură imensă a fost cauzată de eroziune și, din fericire, nimeni nu a fost rănit în incident. Oamenii au fost îndrumați să evite zona după eveniment. Potrivit iflscience.com, în 2015, a avut loc un eveniment asemănător care a înghițit cu totul vehicule și corturi.

“Este posibil ca această eroziune să fie cauzată de subminarea unei părți a liniei de coastă provocata fiind de fluxul de maree, valuri și curenți”, a precizat într-o declarație Departamentul pentru Mediu și Știință din Queensland.

plaja

Când acest lucru se întâmplă sub linia de plutire, țărmul își pierde suportul și o secțiune alunecă spre mare, lăsând în urmă o gaură, a cărei margini se întoarce spre țărm.

Într-un post actualizat astăzi, Departamentul a spus că Queensland Parks și polițiștii de la Wildlife Service (QPWS) au inspectat zona și au observat o ușoară extindere a hăului cauzat de acțiunea continua a valurilor. Ei au remarcat, de asemenea, că rapoartele privind un al doilea eveniment de aceiași natură în zonă, au fost nefondate.

Diana Journeaux de la firma Rainbow Beach Helicopters a afirmat că a efectuat zboruri în acea zonă duminică dar gaura nu era acolo. “Zbor zilnic și ieri nu era acolo”, a raportat ea pentru Brisbane Times. Cu toate acestea un căpitan local a declarat că totul s-a format abia spre luni dimineața.

“Am putea vedea alta groapă formându-se peste 12 luni, sau tocmai peste câțiva ani”, a declarat Peter Davies de la Universitatea Sunshine Coast pentru Australian Broadcasting Corporation.

Autoritățile vor supraveghea cu atenție gaura pentru a se asigura că situația nu se va înrăutăți.