NASA a făcut public cele mai înfricoșătoare și mai ciudate destinații din galaxia noastră. Printre acestea o planetă cu totul și cu totul aparte.

În imaginea de mai jos publicată de NASA, este ilustrată lumea de coșmar ce poartă numele HD 189733 b, și este de-a dreptul înfricoșătoare.

HD 189733 b este o planetă extrasolară situată la aproximativ 64,5 ani-lumină distanță de Sistemul nostru Solar în constelația Vulpecula.

Planeta a fost descoperită orbitând steaua HD 189733 A la 5 octombrie 2005, când astronomii din Franța au observat planeta care tranzita fața stelei.

Pentru ochiul uman, această planetă îndepărtată pare de un albastru strălucitor. Însă orice astronom amator, ce confundă asta cu atmosfera prietenoasă Pământului ar face o greșeală… letală.

Vremea pe această lume este mortală la propriu. Vânturile suflă aici cu până la 8690 km/h (2km/s) de șapte ori mai mare decât viteza sunetului, biciuind totul în cale într-o spirală bolnavă în jurul planetei.

Și asta nu e tot. Dacă ai scăpat de vânt dar ai fi prins în ploaie pe această planetă ar însemna mai mult decât un simplu inconvenient, este moartea cu o mie de tăieri.

Pe această lume străină strălucitoare plouă sticlă antrenată în vânturile sale uluitoare.

Culoarea albastru de cobalt nu provine din reflectarea unui ocean tropical, ca pe Pământ, ci mai degrabă dintr-o atmosferă năprasnică, care conține nori înalți încărcați cu particule de silicat.

În iulie 2013, NASA a raportat primele observații ale planetei studiate în spectrul de raze X. S-a descoperit că atmosfera planetei blochează de trei ori mai multe raze X decât lumina vizibilă.

Înfățișarea planetei HD 189733 b dincolo de culoarea albastră nu este cunoscută.

Această ilustrație arată exoplaneta HD 189733b, un gigant imens gazos care orbitează foarte aproape de steaua sa gazdă HD 189733. Atmosfera planetei are o temperatură de aproape 1000 de grade Celsius și plouă sticlă, cu vânturi uriașe de peste 7000 de kilometri pe oră.. Credit foto: nasa.gov
Scurt videoclip narat despre evaporarea atmosferei HD 189733

Împarte acest articol cu prietenii tăi dacă ți-a plăcut. Iți mulțumim!

Ticu/authenticmagazin.com