Cercetatorii au creat cel mai usor metal din lume pentru Boeing. Compania aeriana l-a prezentat ​​pentru prima data intr-un videoclip. Denumit “microlattice”, revoluționarul material s-a dovedit a fi de 100 de ori mai usor decat polistirenul și dur precum otelul.

Acest lucru îi sporește aria de aplicabilitate în afara de a levita pe puful unei papadii.

Materialul este inspirat de structura oaselor noastre, care sunt foarte rigide la exterior, dar goale pe interior, ceea ce înseamnă că ele nu pot fi zdrobite cu ușurința, dar sunt suficient de ușoare pentru a suporta greutatea corpului uman.

“Microlattice” imita structura unui os, exteriorul său fiind rigid, cu un format interior 3D polimeric deschis, ceea ce înseamnă că în interior 99,99% e aer.

Microlattice

Rețeaua metalică este alcătuită din tuburi minuscule interconectate realizate din nichel. Fiecare dintre aceste nanotuburi are o grosime de doar 100 de nanometri (0,00001 cm), fapt care îl face de 1.000 de ori mai subțire decât părul uman, notează sciencealert.com.

Aceste celule metalice deschise conferă noului material un potențial de compresie uriaș, ceea ce înseamnă că poate absorbi foarte multă energie.

În videoclipul de mai sus, Sophia Yang, cercetător științific la Laboratoarele HRL (o afacere comună cu Boeing), explică cum microlitul poate proteja un ou care cade de la o înălțime de 25 de etaje.

Descoperirea poate ajuta compania aeriană Boeing să construiască în viitor avioane semnificativ mai ușoare – dar la fel de dure – ca și modelele de astăzi. “În viitor, materialul ar putea ajuta Boeing-ul să economisească multă greutate pentru a face avioanele mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil“, explică Yang.