Acest sat pescăresc din Insulele Shengsi din China a fost abandonat de ani de zile. Cu toate acestea, Houtouwan ar putea fi cel mai verde și uimitor sat din întreaga lume, deoarece aproape fiecare clădire de aici este îmbrăcată cu iederă și vegetație luxuriantă.

Această bijuterie verde, situată la aproximativ 40 de mile de Shanghai, a fost cândva o așezare activă, locuită de aproximativ 2.000 de pescari și familiile lor.

Houtouwan

La începutul anilor 1990, micul golf a încetat a mai face față nevoilor crescânde ale industriei piscicole. Drept rezultat locuitorii au început să migreze spre continent, în căutarea altor locuri de muncă și a unei vieți mai bune, un model comun în multe sate chinezești mici.

Încet dar sigur, aproape fiecare casă a fost abandonată și doar o mână de locuitori se mai găsesc acum în acel loc. De-a lungul ultimelor două decenii,  natura a înghițit treptat așezarea părăsită, îmbrăcând aproape fiecare casă din sat, cu un frunziș dens și verde.

Houtouwan

O privire în interiorul locuințelor din această lume fantomatică dezvăluie obiecte de uz casnic și mobilier împietrite exact așa cum au fost plasate cu ani în urmă, înainte ca locuitorii să plece.

Azi, unii săteni care încă mai trăiesc în Houtouwan au găsit o altă formă de venit: turismul! Acest lucru se datorează interesului crescând al turiștilor din toată lumea pentru peisajul luxuriant de poveste. Localnicii vând vizitatorilor apă, aceasta fiind singura ofertă de pe insulă.

Peisajul este verde atât cât poți cuprinde cu privirea, transformând locul într-o priveliște minunată și un paradis al fotografilor.