Rătăcit la mile departare de casă, lucrurile nu arătau prea bine pentru un pui de Narval. Din fericire, tânărul rătăcitor poate aduce mii de mulțumiri noilor săi prieteni, un grup local de Delfini Albi. 

Grupul de Beluga a fost reperat în apele râului St Lawrence din apropierea provinciei Quebec Canada de către Grupul de educație și cercetare a mamiferelor marine (GREMM) în iulie.

În fiecare an, cercetătorii GREMM se îndreaptă spre râu și spre estuar, pentru a număra și a fotografia grupurile de balene beluga. Spre surprinderea lor, au observat un adaos ciudat la grup: un tanar Narval,  ce se afla practic la aproximativ 1000 de kilometri sud de arcul său obișnuit. După toate aparențele, narvalul rătăcit a fost adoptat de grupul de delfini albi, trăind fericit alături de ei, în ciuda diferențelor evidente dintre ei.

Narvalul (Monodon monoceros) este un cetaceeu cu dinți ce face parte din familia Monodontidae alături de belugă și trăiește pe tot parcursul anului prin oceanul Arctic. Cunoscut sub numele de “Balena cu corn” a fost descoperit pentru prima dată în apele din nordul Canadei și din Groenlanda.

narval

I se mai spune și “Unicornul Marilor” și asta datorită unui dinte superior lung de aproximativ 2 metri ce cantarește în medie 10 kilograme. Acest “corn”, asemenea coarnelor cerbului, pare a fi o caracteristică sexuală secundară pentru masculi, folosită pentru a-și impune rangul și poate ca armă. Femelei narvalului îi lipsește acest dinte lung.

Delfinul alb sau balena beluga (Delphinapterus leucas) este o specie de delfin ce trăiește în Oceanul Arctic și mările adicente.

Se comportă ca și cum ar fi fost unul dintre băieți“, a declarat pentru CBC News Robert Michaud, președintele și directorul științific al GREMM.

Este destul de surprinzător faptul că balenele beluga, ca să nu mai vorbim de narvali, se găsesc în râul St Lawrence, deoarece aceștia trăiesc în principal în apele răcoroase din Arctica. Cei care trăiesc în zonă sunt o populație izolată care nu tind să migreze până la alții.

Nu cred că ar trebui să surprindă oamenii“, a adăugat Martin Nweeia, cercetător și expert în Narvali la Universitatea Harvard. “Cred că arată compasiunea și deschiderea altor specii față de un alt membru care este total diferit, ca aspect și comportament . Poate că este o lecție bună pentru toată lumea“.

“Datorită schimbărilor climatice observate în Arctica, există șansa ca aceste două specii conexe … să se găsească din ce în ce mai des în compania celorlalți în deceniile următoare”, a declarat organizația GREMM într-un postare.

Iata și imaginile incredibile: