Răsărind maiestuoasă la marginile orașului japonez Kyoto, Pădurea de bambus Sagano, este un loc natural, liniștit, care acum reprezintă o mare atracție turistică. Pădurea este specială datorită suntelor pe care le scoate.

Dacă cineva poate scăpa de zgomotul camerelor foto si a vizitatorilor, pot auzi cântecul nesfârșit, făcut de vântul care bate printre trunchiurile înalte de bambus. Sunetul pădurii de bambus Sagano este oficial recunoscut de către guvernul japonez.

La doar 30 de minute de centrul aglomerat al orașului Kyoto, pădurea înalta de bambus prezintă un contrast aproape șocant cu urbanitatea care o înconjoară. Tulpini înalte și dese de bambus care ajung la zeci de metri spre cer, crează o imagine de poveste.

padurea sagano

Pădurea absolut superbă a trunchiurilor de bambus este localizată într-o zonă în care se află câteva zeci de temple și reședințe tradiționale, incluse în patrimoniul UNESCO, oferind un spectacol unic în lume.

Pe măsură ce vântul trece prin plantele dese, lemnul se îndoaie și scârțâie, frunzele strălucesc și trunchiurile vibrează împreună, creând un sunet pașnic ca aproape nimic altceva. Din păcate mulțimea turiștilor acoperă uneori vocea suavă și tânguitoare a naturii.

sagano2

Zgomotul natural meditativ este atat de minunat, incat Ministerul Mediului din Japonia a votat sunetul pădurii de bambus ca fiind unul dintre cele “100 de sunete din Japonia”, o initiativa menita sa determine populatia locala sa iasa si sa aprecieze minunile naturii.

Dacă vizitatorii își pot găsi un timp pentru a vizita pădurea de bambus atunci când este relativ goală, combinația de frumusețe vizuală și calmul auditiv poate fi o experiență unică. În cultura japoneză, bambusul este considerat un simbol al puterii.