În timp ce nivelele superioare ale Muzeului Petersen Automotive din Los  Angeles, statul California, sunt pline, cu expoziții atent studiate și vitrine cu vedere la stradă, în subsol vom descoperi o imensă parcare ascunsă, plină de mașini de colecție.

Cunoscută sub denumirea de “Seiful”, parcarea subterană a fost închisă publicului de la data deschiderii muzeului în 1994 și până la sfârșitul anului 2012, când muzeul a început să ofere tururi regulate publicului. Înainte de aceasta dată, doar persoanele VIP puteau vizita bijuteriile pe roți din subsol.

muzeul petersen

Seiful uriaș ce se întinde pe aproximativ 19000 de metri patrati, conține vehicule care au fost afișate în expozițiile muzeului dar foarte multe dintre ele nu au fost niciodată expuse fiind foarte rare.

muzeul petersen

Aici descoperiți câteva dintre cele mai iconice și rare mașini, motociclete și camioane, care acoperă peste 120 de ani de istorie a automobilelor. Turul seifului traversează globul cu ajutorul unui ghid. Vehicule din șase regiuni diferite oferă o experiență imersivă care explorează istoria automobilului, de la legendele Hollywoodiene pănă la supermașinile din prezent.

muzeul petersen

Seiful arată ca cel mai eclectic și mai scump parc auto din lume și include peste 250 de vehicule, cum ar fi un Mercedes-Benz care a aparținut lui Saddam Hussein, mașina de golf a președintelui Clinton, o impresionantă limuzină Rolls-Royce din 1925, o frizerie mobilă proiectată de Joe Bailon sau un strălucit Jaguar din 1957 care a fost deținut de Steven McQueen.

muzeul petersen

Muzeul Petersen oferă acum două turnee noi, un turneu de 75 de minute, care oferă o imagine de ansamblu a rolului automobilelor în societate și o aventură de 120 de minute care ne duce până la începuturile noastre ca iubitori de mașini.

Iată și câteva imagini din interiorul “Seifului”:

Conu Ticu/ authenticmagazin.com