Juna Kollmeier vrea să înțeleagă substanța universului: Din ce sunt formate structurile spațiale, cum ar fi galaxiile, găurile negre supermassive și mediul intergalactic care umple golurile dintre galaxii? “La fiecare scară fizică pe care o privești, există procese care generează modelele complexe pe care le vedem”, spune Kollmeier, astrofizician la Carnegie Institution for Science. Și, susține ea, azi suntem capabili să înțelegem totul.

Anul trecut, Kollmeier a fost numit director al celei de-a cincea versiuni a studiului Sloan Digital Sky Survey, un proiect care are ca scop maparea Universului. Sondajul, care se va lansa în anul 2020, va folosi telescoapele în emisferele nordice și sudice pentru a scana întregul cer.

genius-juna-kollmeier

Telescoapele vor obține spectre ale tuturor obiectelor strălucitoare de pe cer, care vor diseca lumina în părțile sale componente. “Aici este astrofizica”, spune Kollmeier. “Asta îți spune toate abundențele chimice. Asta îți spune toate tranzițiile din obiecte. “. Acolo speră că va începe să găsească răspunsuri la întrebările ei: Cum cresc găurile negre supermassive? Pot stelele să fie folosite ca “ceasuri” la scară universală care să ne spună când și cum a fost formată o galaxie?

Potrivit nationalgeographic.com, Kollmeier nu a intrat în astronomie  privind stelele. Astrofiziciana și-a dorit inițial să fie avocat până când a mers la ceea ce ea numea “tabăra tocilarilor” și a învățat cum să scrie cod pentru a clasifica stele. “Ideea că aș putea interoga universul în acest fel … m-a făcut să mă simt ca un explorator.” Acum poate merge chiar mai departe decât credea odată că poate fi posibil.