Connect with us

CALEIDOSCOP

Un explorator al Discovery Channel a descoperit o navă extraterestră antică sub triunghiul Bermudelor, folosind hărțile realizate de un astronaut NASA

uso

Darrell Miklos, un explorator al Canalului Discovery și echipa sa, consideră că au descoperit un USO (obiect scufundat neidentificat), care pare a fi o navă extraterestră, în Triunghiul Bermudelor, aproape de Bahamas.

În căutările sale s-a folosit de hărțile secrete primite de la un fost astronaut NASA, Gordon Cooper (decedat în 2004) pentru a căuta o epavă misterioasă în Carraibe, sub așa numitul Triunghi al Bermudelor.

triunghiul bermudelor

Exploratorul a zărit uriașele obiecte în timp ce explora zona căutând epave într-un submersibil pentru doua persoane. “Am încercat să identific materialul epavelor bazat pe una dintre descrierile anomaliilor din graficele lui Gordon când am observat ceva neobișnuit, ceea ce ma șocat“, a spus Miklos vorbind într-un interviu exclusiv cu DailyMail.co.

Folosind hărți construite în anii 1960 de către Cooper pentru a identifica mai mult de 100 de “anomalii” magnetice în Caraibe, Miklos s-a scufundat într-o locație nedezvăluită lângă Bahamas pentru a investiga ceea ce credea că ar putea fi o epavă antică.

uso

Structuri cilindrice orizontale se ridică în centrul amplasamentului. Geofizicienii din echipă arată cum coralul care acoperă aceste structuri pare să fie mai vechi de 5000 de ani.

Cu toate acestea, în loc să descopere un naufragiu în locația de scufundare, el a dat peste o structură bizară cum nu s-a mai văzut..

Imensul obiect scufundat neidentificat (USO) are o suprafață de aproximativ 91 de metri.

uso

Obiectul ciudat a fost văzut pe fundul oceanului, în timp ce echipa filma episodul 7 din serialul “Cooper’s Treasure” transmis de Discovery Channel.  Miklos a declarat pentru Daily Mail că el și echipa lui vor să aducă “nava extraterestră” la suprafață.

Era o formațiune deosebită de orice am văzut vreodată legat de materialul naufragiat, era prea mare pentru asta. A fost, de asemenea, ceva complet diferit de ceea ce am văzut și nu părea că a fost făcut de natură.”

“Seamănă cu cinci brațe care ies dintr-o stâncă abruptă și fiecare dintre acestea are dimensiunea unei arme specifice unei nave de luptă. Sunt enorme și apoi sunt cinci aici și cinci acolo, 15 în total. Există formațiuni identice în trei zone diferite și nu seamănă cu ceva natural, nu seamănă nici cu ceva făcut de om, cu siguranță nu am văzut nimic asemănător pe baza experienței mele și am experiență de ani de zile în acest sens. Am identificat mai multe tipuri diferite de epave rezultate din naufragii însă acest lucru nu se potrivește sau nu pare să fie unul.

uso

Astronauții și piloții din întreaga lume au vorbit despre Triunghiul Bermudelor spunând că au văzut mișcări luminoase atunci când au zburat peste acea zonă, momente în care, multe instrumente electronice de zbor, se pare că funcționează defectuos.

Miklos spune că, după ce a făcut incredibila descoperire sub triunghiul Bermudelor, a decis să cerceteze mai departe fișierele lui Cooper pentru a găsi noi dovezi că ceea ce tocmai văzuse sub ocean ar putea fi, de fapt, o navă extraterestră.

Așa cum a explicat printr-un articol detaliat in Daily Mail, astronautul a scris “obiect neidentificat” pe harta zonei, mai degrabă decât să menționeze un naufragiu istoric.

uso

Miklos a mai explicat: “Am cercetat câteva dintre hartile lui Gordon și am realizat că mai era și altceva acolo la care facea referire Gordon”.

“Atunci mi-a fost logic de ce nu a fost identificat ca un naufragiu … a trebuit să însemne că ar putea fi ceva din altă lume”.

Gordon credea în extraterestri. El credea că avem vizitatori de pe alte planete și, de asemenea, credea că multe dintre aceste lucruri au aterizat în această parte a lumii “.

gordon

Astronautul american Gordon Cooper (1927-2004), fotografiat purtând costumul său spațial Mercury utilizat în fazele timpurii ale programului de instruire a proiectului Gemini în Statele Unite, circa 1961. (Foto: Rolls Press / Popperfoto / Getty Images)

În timpul carierei sale post-NASA, fostul US Air Force Cooper a devenit cunoscut ca fiind un credincios declarat în fenomenul OZN și a afirmat că guvernul își acoperă cunoștințele despre activitatea extraterestră.

Cred că aceste nave extra-terestre și echipajele lor vizitează această planetă de pe alte planete, care, evident, sunt mai avansate din punct de vedere tehnic decât suntem aici pe Pământ“, a declarat el în 1985.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CALEIDOSCOP

“Mărul morții”, cel mai otrăvitor copac din lume

Nu mâncați, nu atingeți și nici măcar nu inspirați aerul din jurul arborelui Manchineel

Machineel tree - fruit

Cunoscut ca fiind cel mai periculos copac din lume, acesta se găsește de-a lungul plajelor de nisip și mangrovelor din climatele tropicale care se întind de la Florida la Caraibe și până în anumite părți din America Centrală și de Sud.

Denumit arborele Manchineel (Hippomane mancinella) este o specie de plantă cu flori din familia Euphorbiaceae.

Otrava Manchineelului

Conchistadorii spanioli l-au numit “manzanilla de la muerte, „micul măr al morții”. Aceasta se referă la faptul că manchineelul este unul dintre cei mai toxici arbori din lume.

Florile mici verzui sunt urmate de fructe, care au un aspect similar cu mărul, sunt verzi sau galbene verzui când sunt coapte. Fructul este otrăvitor, la fel ca orice altă parte a copacului.

Arborele are o sevă alb-lăptoasă care conține numeroase toxine și poate provoca vezicule. Seva este prezentă în fiecare parte a copacului: scoarță, frunze și fructe.

Toate părțile copacului conțin toxine extrem de puternice. Seva sa alb – lăptoasă conține phorbol și alți iritanți ai pielii, producând dermatită alergică foarte puternică la simplul contact.

Adăpostitul sub copac în timpul ploii, provoacă vezicule ale pielii prin simplul contact cu apa. Chiar și o mică picătură de ploaie contaminată cu substanța lăptoasă din el va provoca iritații ale pielii.

Seva de machineel, este deasemenea, cunoscută pentru deteriorarea vopselelor de pe mașini. Arderea unor părți ale copacului poate provoca leziuni oculare dacă fumul ajunge la ochi.

Până și simpla inhalare a fumului sau a aerului umed din preajma copacului poate provoca iritații puternice la nivelul plămânilor.

Contactul cu seva sa lăptoasă (latex) produce dermatită buloasă, cheratoconjunctivită acută și eventual defecte epiteliale corneene mari.

“Mărul otrăvit”

Machineel tree - fruit
Fructe și frunziș de Manchineel la Cabo Blanca, Peninsula Nicoya, Costa Rica.
[foto: Hans Hillewaert /CC BY-SA 3.0]

Deși fructul ce seamănă cu un măr, este potențial fatal dacă este consumat, nu au fost raportate încă astfel de cazuri în literatura modernă.

Ingerarea poate produce gastroenterită severă cu sângerare, șoc și suprainfecție bacteriană, precum și potențialul compromiterii căilor respiratorii datorate edemului.

Când este ingerat, fructul este la început dulce – plăcut , cu un sentiment ciudat de piper ce progresează treptat către o senzație de arsură și strângere a gâtului.

Simptomele continuă să se înrăutățească până când pacientul abia mai poate înghiți alimente solide din cauza durerii chinuitoare și a senzației de sufocare.

În unele părți ale ariei sale, mulți copaci sunt însoțiți de semne de avertizare, de exemplu în Curaçao sunt marcați cu un „X” roșu pe trunchi pentru a indica pericolul. În Antilele Franceze copacii sunt adesea marcați cu o bandă roșie pictată la câțiva metri deasupra solului.

Do not touch the Manchineel!
Semn de avertizare pentru arborele Manchineel. [Photo: Scott Hughes/CC BY-SA 2.0)]

În trecut caraibienii otrăveau rezervele de apă ale dușmanilor cu frunze de machineel. Exploratorul spaniol Juan Ponce de León a murit la scurt timp după o rană suferită în lupta cu Calusa din Florida, lovit fiind de o săgeată care fusese otrăvită cu sevă de manchineel.

În ciuda pericolelor inerente asociate cu manipularea acestuia, copacul a fost folosit ca sursă de lemn de către producătorii de mobilă din Caraibe de secole. Trebuie tăiat și lăsat să se usuce la soare pentru a îndepărta seva.

Împarte acest articol cu prietenii tăi dacă ți-a plăcut. Iți mulțumim!

Ticu/authenticmagazin.com

Continue Reading

CALEIDOSCOP

Ce s-ar întâmpla dacă omenirea ar detona bomba atomică în spațiu?

The Effect of Nuclear Weapons, Departamentul Apărării al SUA, publicat de Comisia pentru Energie Atomică, iunie 1957

atomic bomb

Atunci când o armă nucleară este detonată aproape de suprafața Pământului, densitatea aerului este suficientă pentru a atenua radiația nucleară (neutroni și raze gamma) într-un asemenea grad încât efectele acestor radiații sunt în general mai puțin importante decât efectele exploziei și ale radiației termice.

Mărimile relative ale efectelor radiației explozive, termice și nucleare sunt prezentate în figura 1 pentru o armă de fisiune nominală (20 kilotoni) la nivelul mării.

Fig. 1 – Efectele armei nucleare la suprafață (20 KT)

Porțiunile solide ale celor trei curbe corespund unor niveluri semnificative de intensitate a exploziei, termice și nucleare. Suprapresiunile explozive vor distruge majoritatea structurilor.

Intensitățile termice vor produce arsuri grave persoanelor expuse. Dozele de radiații nucleare cuprinse între 500 și 5.000 de roentgen sunt necesare pentru a produce moarte sau incapacitate rapidă la oameni.

EFECTELE ARMELOR NUCLEARE ÎN SPAȚIU

Dacă o armă nucleară este explodată în vid, cum ar fi spațiul cosmic, complexitatea efectelor sale se schimbă drastic.

În primul rând, în absența unei atmosfere, explozia în sine dispare complet. Cu alte cuvinte forma clasică de ciupercă în urma detonării nu se mai formează.

În al doilea rând, dispare și radiația termică, așa cum este definită de obicei. În lipsa aerului pentru încălzirea valului de explozie radiația de frecvență emisă de arma în sine este mult mai mare.

În absența atmosferei, radiațiile nucleare nu vor suferi nici o atenuare fizică și singura degradare a intensității va apărea din reducerea ei odată cu distanța.

Ca urmare, gama dozelor semnificative va fi de multe ori mai mare decât este în cazul unei detonări la nivelul mării.

Cu astfel de arme, razele letale provenite din radiațiile nucleare în spațiu, se pot întinde pe sute de mile. Înțelesul unor astfel de raze letale uriașe într-un posibil război spațial viitor nu poate fi acum evaluat.

Cu toate acestea, pare clar că vehiculele de luptă spațială cu echipaj, cu excepția cazului în care este posibilă o protecție puternică, vor fi considerabil mai vulnerabile la armele nucleare decât omologii lor fără pilot.

Împarte acest articol cu prietenii tăi dacă ți-a plăcut. Iți mulțumim!

Ticu/authenticmagazin.com

Continue Reading

CALEIDOSCOP

“Mierea Fermecată”, cea mai scumpă miere din lume: Costă 5000 EUR/kg

Curiozități din apicultură

mierea fermecata

Uneori ne deranjează când bâzâie pe lângă noi în parc sau la picnic, alteori ne bucurăm că există, pentru că datorită lor putem savura delicioasa şi hrănitoarea miere.

Nu conștientizăm însă câtă trudă se află în spatele acestui “elixir”. O muncă colosală depusă de micuțele albine, demne de toată lauda și admirația și fără de care, lumea așa cum o știm noi, nu ar exista.

În cele ce urmează vă prezentăm câteva curiozități din apicultură care cu siguranță vă vor capta atenția:

1. O albină recoltează la un zbor cca 15 mg polen, astfel pentru 1 kg de polen ar trebui să efectueze cca 67 000 de zboruri.

2. Albinele bat din aripi de peste 11000 de ori pe minut.

3. Viteza maxima de zbor a unei albine este de 70 Km/h.

4. Cea mai „bătrână” albină cunoscută de cercetatori are 100 de milioane de ani. Este conservată în chihlimbar și a fost descoperită în Myanmar (Birmania).

5. Ca să culeagă 1 kg de miere, o albină ar trebui să cerceteze 2-5 milioane de flori și să parcurgă o distanță egală cu ocolul pământului.

6. Durata de viață a matcii este de 50-60 de ori mai mare decât a albinei lucrătoare.

7. O albină este de 20 de ori mai puternică decat un cal.

8. Trântorii nu pot culege nectarul din flori, pentru că au trompa prea scurtă. De aceea ei se hrănesc cu ce aduc albinele în stup – de aici și numele popular de “trântor” (care stă degeaba).

9. Albinele pot fi folosite pentru a detecta minele terestre.

10. Mierea de albină nu expiră niciodată.

11. Mierea ajută la echilibrarea fizică și psihică, înlăturând oboseala.

12. Cea mai scumpă miere din lume costă 5000 EUR/kg. Provine dintr-o pesteră din Turcia (Valea Saricayir), de la o adâncime de 1800 m și este supranumită “Mierea Fermecată”.

Împarte acest articol cu prietenii tăi dacă ți-a plăcut. Iți mulțumim!

Ticu/authenticmagazin.com

Continue Reading

Trending