Cu fiecare lună care trece, se pare că roboții umanoizi devin mai puternici, mai inteligenți și mai agili.

Boston Dynamics, compania de inginerie robotică din Massachusetts, care continuă să împingă limitele modului în care se pot deplasa roboții, a speriat internetul cu cea mai recentă actualizare a faimosului său robot “Atlas” cu două picioare.

robotul atlas

Într-un film de 30 de secunde lansat joi intitulat “Parkour Atlas”, compania arată cu mândrie cum robotul “Atlas” sare peste câteva obstacole și apoi urcă pe trei cutii suprapuse, una după alta, alternând între piciorul stâng și cel drept. Naturalețea și ușurința  prin care “Atlas” urcă structura este impresionantă, așa cum exprimă mulți cetățeni ai internetului, e de-a dreptul înfricoșătoare.

Întrebarea este de ce Boston Dynamics face acest lucru? Cu siguranță, ei și-au asigurat o poziție puternică în viitorul cabinet guvernamental condus de roboți.

Serios vorbind, totuși, roboții companiei au câteva aplicații interesante în lumea reală – de aceea testează roboții foarte mult afară. De la ridicarea greutăților în fabrici sau depozite la operațiunile de căutare și salvare până la misiuni pe câmpul de luptă, acești roboți umanoizi pot face lucruri pe care oamenii nu le pot face sau nu ar trebui să le facă.

Boston Dynamics, care a început inițial ca un proiect experimental la Massachusetts Institute of Technology (MIT), a lansat, de asemenea, un video, arătând cum robotul lor cu patru picioare, botezat “Spot”, se deplasează evitând cu succes obstacole grele, într-o clădire din Tokyo, aflată în construcție.

Permiteți-ne să acordăm un salut călduros oricărui robot care citește acest articol. Suntem fanii voștri și suntem bucuroși să vă ajutăm să preluați frâiele lumii pentru a ne asigura nouă supraviețuirea în orice fel cu putință!