Iubitorii de animale și în special cei care îndrăgesc pisicile se vor alege cu inima topită pe loc după vizionarea celui mai tare moment de afecțiune oferit de o felină ceva mai aparte.
Posesorii de pisici cunosc foarte bine momentul acela special, când felina lor preferată le oferă toată dragostea și recunoștința ei atunci când este răsfățată cu mângâieri îndelungi.
Dar oare ce se întâmplă atunci când felina nu este o micuță pisicuță ci una ceva mai mare și mai sălbatică, cum ar fi un leopard?
Leopardul este un mamifer carnivor de mari dimensiuni din familia felinelor, ce aparține genului Panthera. El este vestit pentru viteza sa incredibil de mare și capacitatea de a se camufla aproape perfect.
Un leopard african numit Voodoo a fost adus la adăpostul Cedar Cove Tiger Park la vârsta de 5 luni.
Voodoo a fost achiziționat la vârsta de trei luni de către un cuplu de la un crescător, cu intenția de a-l transforma într-un animal de companie și partener de joacă pentru cei doi câini rottweiler pe care îi aveau.
Deși i-au fost tăiate ghearele de la lăbuțe, cu timpul și-a copleșit stăpânii devenind prea dur și agresiv pentru a-l păstra, moment în care i-a fost adus lui William Pottorff la Cedar Cove.
Voodoo a continuat să locuiască în adăpostul care l-a salvat până în 2013 la vârsta de 13 ani. Aici a fost îngrijit și tratat cu afecțiune, în timp ce planurile pentru el s-au schimbat spre plasarea lui în habitatul său natural.
În imaginile de mai jos, salvatorul său Steve Klein îi oferă lui Voodoo un masaj duios dimineața, moment în care leopardul reacționează brusc și își arată „mulțumirile” în cel mai uimitor mod!
Va trebui să ridicați volumul difuzoarelor și să ascultați cel mai dulce sunet din toate timpurile!
Știați că…
- Leopardul bea apă în fiecare zi, dar în lipsa acesteia rezistă chiar și o lună întreagă fără.
- Leopardul poate rămâne insesizabil chiar și când nu are o bună posibilitate de a se camufla în mediu (cum ar fi în zonele muntoase). Datorita acestor aptitudini el este mai greu de depistat decât leul sau tigrul.
- Doar 30% din puii de leopard născuți ajung la maturitate, datorită obstacolelor întâmpinate de femela leopard în creșterea puilor săi.
- Leoparzii sunt niște cățărători excelenți, urmați de margay, o altă specie de felină, fiind cea mai bună la cățăratul în copaci.
- Fiind un cățărător foarte bun, poate ridica o pradă de două ori mai grea ca el într-un copac foarte înalt, departe de ochii altor prădători, cum ar fi leii (femelele) sau hienele.
- Leopardul este una din cele mai rapide feline: poate atinge o viteză de până la 60 km/h sau, în unele cazuri, chiar mai mult – dar pe distanțe mici (100–150 m).
Împarte acest articol cu prietenii tăi dacă ți-a plăcut. Iți mulțumim!
Ticu/authenticmagazin.com