Connect with us

LUMEA NECUVÂNTĂTOARELOR

Acestea sunt cele mai bune rase de câini de pază și apărare

cane corso
Cane corso

Cu toate că la ora actuală există zeci de rase de câini încadrate tot de către oamenii care le-au creat în larga categorie a „câinilor de pază, apărare şi protecţie”, precum şi aşa-zisele rase de câini „de luptă”, puţine rase sunt de fapt capabile să-şi apere din răsputeri stăpânul şi familia în cazuri de atacuri şi violenţe fie ele de intensitate moderată.

Motivele pentru care s-a ajuns la o asemenea realitate a faptelor sunt multe, dar mai ales complexe.

Potrivit descopera.ro majoritatea raselor „de pază şi protecţie” culeg astăzi roadele nefaste ale politicii şi deciziilor duse de oameni în ultimile decenii cu privire la selecţionarea acestor câini care conform definiţiilor ar trebui să fie cu adevărat „utilitari”.

Sub impactul negativ al societăţii de consum, al modei şi al concursurilor şi selecţiilor pe bază de frumuseţe şi aspect fizic, foarte multe exemplare din prezent care aparţin acestei categorii specializate de câini, s-au transformat în câini mult prea timizi şi prietenoşi pentru a mai face faţă cerinţelor pentru care au fost creaţi. În plus, consangvinizările mult prea strânse, efectuate sub impulsul obţinerii cu orice preţ (şi ce preţ greu…) al unor câini care să se apropie cât mai mult de imaginea idealizată din standardul fiziologic al rasei.

Evident, o parte din crescătorii şi iubitorii acestor rase au realizat greşeala selecţionării strict pe criterii de frumuseţe şi s-au separat de acest curent axându-se strict pe creşterea unor câini de pază şi apărare cu adevărat funcţionali. Acesta este motivul pentru care în prezent, întălnim în cadrul raselor de pază şi apărare, precum şi în rândul câinilor de vânătoare, aşa numitele „linii de show”, aflate în contradicţie cu „liniile de lucru”.

Cumva asemănător stă situaţia şi în cazul raselor folosite la mult blamatele lupte de câini.

Cu toate că în această categorie întâlnim rase de câini deosebit de dure şi redutabile, cu un curaj incredibil şi o rezistenţă la durere remarcabilă, marea majoritate a experţilor canini refuză recomandarea unui câine de luptă reconvertit pe post de câine de pază şi apărare. Chiar dacă în rândul acestora există exemplare de pit-bull, tosa-inu (câinele de luptă japonez), bully kutta (o rasă cu origini străvechi folosită la lupte în Pakistan şi Afganistan) care au un instinct excelent de pază şi apărare, majoritatea sunt relativ prietenoase faţă de om (calitate cultivată în sute de ani de selecţie a câinilor de luptă care trebuiau să-şi canalizeze agresivitatea exclusiv asupra rivalilor canini din arenă).

Creşterea ratei violenţei din ultimii ani, coroborată cu studiile cu privire la cei mai potriviţi câini pentru funcţia de câine de pază şi apărare personală, nu doar teritorială, i-a făcut pe unii cercetători să recapituleze lista raselor „clasice” din acestă categorie, rase care, iată, nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor. Asta nu înseamnă deloc că rasele celebre precum ciobănescul german, dobermannul , rottweilerul şi altele, nu mai au la ora actulă exemplare care să facă faţă cu brio misiunii pentru care au fost selecţionate.

Doar că, pe baza realităţii şi a testelor comparative din domeniu, tot mai mulţi crescători şi cunoscători s-au orientat spre alte rase mai agresive faţă de om sau mai potrivite pentru protecţia personală. Cu atât mai mult cu cât şi în cazul câinilor destinaţi protecţiei personale, diferenţa se face de multe ori la nivel individual, nu de rasă.

Următoarele rase sunt printre cele mai reprezentative, iar ordinea în care sunt prezentate este pur şi simplu întâmplătoare.

Ciobănesc belgian Malinois

ciobanesc-belgian-malinois

Creat şi selecţionat iniţial drept câine ciobănesc, malinois-ul cum i se spune în prezent, a devenit cea mai apreciată rasă de câine utilitar din întreaga lume. Unii experţi îi prevăd că va ajunge curând câinele viitorului. Extrem de inteligenţi, activi, exuberanţi, jucăuşi şi cu un temperament exploziv, câinii din această rasă au detronat în ultimii ani rase consacrate şi relativ asemănătoare precum ciobănescul german şi dobermann-ul. Cum spunea recent un expert canin: „Ceea ce face un ciobănesc german, un malinois face de două ori mai repede şi mai bine”.

Selecţia deosebit de riguroasă din ultimele decenii a dus la apariţia unui câine polivalent, adaptat diverselor domenii de activitate. Până şi în misiunea de lichidare a lui Osama bin Laden, soldaţii din trupele speciale americane SEALs s-au folosit de un malinois numit Cairo. Este un câine de lucru prin excelenţă, de talie medie, cu blană semiscurtă, cu aparenţa fizică a unui ciobănesc german cu mască neagră, de culoare bej-maronie.

Cine a văzut vreodată un malinois dresat pentru pază şi apărare, în momentele în care atacă la manşon sau la costum, este uluit de viteza, agilitatea şi forţa acestuia. Este un câine aproape la fel de exploziv ca un pit-bull în atac, care muşcă şi schimbă priza rapid, sau dimpotrivă muşcă cu priză susţinută pe costumul de protecţie al dresorului. Aceste calităţi, dublate de un echilibru psihic remarcabil, fac din mallinois un câine perfect pentru pază şi apărare.

Cane Corso

cane corso

Cane Corso este o rasă modernă dar cu rădăcini străvechi în celebrii şi temuţii câini de luptă ai romanilor, folosiţi atât în bătălii de către legiunile Romei, cât şi în arene unde luptau cu gladiatori sau cu animale sălbatice. Aceşti câini teribili, denumiţi generalist Canis Pugnax de către romani, au fost în pericol d edispaiţie de-a lungul timpului, când foarte rar erau folosiţi la vânătoare sau la paza domeniilor. Recent, rasa a fost redescoperită în sudul Italiei, îndeosebi în provinciile Puglia, Lucania şi Sannio.

De la acele puţine exemplare autentice, cercetătorii italieni s-au străduit să salveze rasa , creând astfel un nucleu de creştere. Din cauza faptului că rămăseseră prea puţine exemplare de Cane Corso, crescătorii au folosit la ameliorarea rasei, câteva exemplare de dog german, boxer şi mastino napoletano. Rezultatul a fost un succes total.

Mult mai atletic, rezistent la efort şi agil decât alte rase de molossoizi europeni precum dogul de Bordeaux, mastino napoletano, mastiff-ul englez sau cel spaniol, Cane Corso se numără printre cei mai buni câini de pază şi apărare din lume. Masiv, dar fără să fie greoi, dur, dar nu isteric şi feroce, acest câine cu aparenţă rustică şi atletică deopotrivă poate doborâ uşor un agresor uman. Deşi este mai mic decât un mastif napoletan, Cane Corso atinge dimensiuni considerabile. Cu toate acestea, pentru pază şi protecţie activă sunt preferate exemplare de maximul 50-60 kilograme greutate. Detaliu general valabil şi pentru restul raselor destinate protecţiei umane.

Dog argentinian

dog argentinian

Chinologul argentinian Antonio Nores Martinez a avut un vis ambiţios. A vrut să creeze de la zero o nouă rasă de câini capabilă să înfrunte mistreţii şi pumele din sălbăticia pampasului. Cu multă ambiţie, inspiraţie, talent şi dăruire, visul său a luat forma unui câine alb, deosebit de atletic, ascultător şi curajos în aceeaşi măsură. A folosit în acest scop, străvechiul câine de luptă de Cordoba (astăzi dispărut) pe care l-a încrucişat succesiv cu mai multe rase printre care dogul german, bullterierul englez, boxerul, şi chiar dalmaţianul.

Rezultatul a depăşit şi cele mai optimiste aşteptări!

Şlefuit de condiţiile dure de selecţie de pe meleagurile natale, dogul argentinian s-a dovedit a fi nu doar cel mai atletic şi agil mollosoid modern, dar şi unul dintre cei mai buni câini de pază şi apărare disponibili la ora actuală. Putem spune că Antonio Nores Martinez a împuşcat doi iepuri dintr-o lovitură, reuşind crearea unui câine deosebit de agresiv şi bătăios faţă de animalele sălbatice cu potenţial periculos, precum şi un câine care nu dă înapoi în faţa niciunui infractor, fie el înarmat. Este un câine care, asemenea multora din grupa sa, are nevoie de socializare încă de la cea mai fragedă vârstă.

Ciobănesc caucazian

ciobanesc caucazian

Greu de găsit o altă rasă de câini atât de agresivă la adresa omului precum aceşti câini uriaşi şi blănoşi, originari după cum le spune şi numele din vasta regiune a Munţilor Caucaz. Este o rasă foarte veche, şi originile sale nu se cunosc cu siguranţă. O parte a ceercetătorilor îl văd drept un câine care provine din dogul tibetan, alţi cercetători susţin că el este de fapt strămoşul tuturor molossoizilor cu blană lungă.

Dincolo de controverse, avem în faţă nu doar un câine cu un fizic spectaculos, grandios şi inconfundabil, ci probabil pe cel mai periculos câine de atac la adresa omului.

Ciobăneştii caucazieni au fost selecţionaţi de-a lungul a sute, dacă nu mii de ani, într-o zonă istorică măcinată de conflicte, unde violenţa şi raidurile făceau parte din realitatea cotidiană.

În Caucaz trăiau, şi încă trăiesc, zeci de seminţii şi populaţii, care atunci când nu se luptau cu numeroşii invadatori de la perşi şi romani la otomani şi ruşi, se luptau neîncetat între ele. Cele mai dese agresiuni constau în furturi de oi şi cai, iar oamenii acestor locuri au creat un câine deosebit de feroce la adresa agresorului uman. Şi posesorii şi iubitorii acestei rase ştiu la ce mă refer. De fapt, agresivitatea înăscută a ciobănescului caucazian faţă de persoane străine este atât de mare, încât aceşti câini nu au deloc nevoie de dresaj special în această direcţie, comparativ cu alte rase. Dacă un ciobănesc caucazian din linii autentice a fost învăţat să atace omul, stăpânii au deja o mare problemă legată de violenţa sa la adresa oaspeţilor şi necunoscuţilor.

Bandog

bandog

La mijlocul deceniului 1960, un chinolog american a dorit să obţină cea mai bună rasă de câini destinaţi protecţiei personale. Medicul veterinar John Swinford avea acest vis încă din adolescenţă, când citea pasionat despre vechii câini de pază ai castelelor saxone. Din acest motiv, dr. Swinford a ales ca nume pentru noua sa rasă, vechiul termen de Bandog sub care erau denumiţi în Evul Mediu aceşti câini. Bun cunoscător al raselor de câini „dure”, dr. Swinford a ales pentru proiectul său pit-bull-ul şi mastiful napolitan.

Conform părerilor şi experienţei sale, niciuna dintre aceste rase nu se potrivea pe deplin rolului de gardian patruped. Pit-bull-ul era un câine prea uşor, cu temperament instabil pentru un câine de pază, hiperagresiv şi incontrolabil, şi mai ales inutil, dacă în preajmă apare un alt câine care focusează toată atenţia acestui gladiator canin. La fel de nemulţumit era şi de mastiful napoletan, în Antichitate un câine extraordinar de atac, dar care în prezent ajunsese un câine greoi, aproape incapabil să alerge în viteză.

S-a gândit aşadar să obţină câinele ideal din încrucişarea celor două rase. În mare parte a reuşit. Bandogii de astăzi sunt câini destinaţi exclusiv pazei de obiective şi protecţiei personale. În mare parte au echilibrul temperamental mastifului, talie moderat mare (aproximativ cât un rottweiler sau bullmastiff), resistenţă fizică, perseverenţă şi agresivitate ridicate, mulţumită bagajului genetic moştenit de la pit-bull. Bandogul nu este o rasă recunoscută internaţional, ci mai mult un concept canin. Prin urmare, şi alţi crescători au preluat ideea lui John Swinford şi au lansat propriile linii de bandogi compuse iniţial din câini obţinuţi din încrucişarea dintre pit-bull şi oricare altă rasă de molossoid.

Bulldogul american

Bulldog_American

Este considerat de mulţi experţi ca fiind nimeni altul decât vechiul şi apreciatul bulldog englez, adus în Statele Unite de primii colonişti britanici şi selecţionat în mediul dur de acolo pentru a deveni câinele din prezent, atât de preţuit în rol de câine de protecţie personală. Este o rasă inconfundabilă, cu fizic deosebit de musculos, piept şi cap lat, şi culoarea predominantă albă cu pete roşcate, negre sau tigrate. Există în prezent două mari tipuri de bulldog american, denumite în onoarea crescătorilor; Johnson, respectiv Scott.

Câinii de tip Johnson sunt mai mari, mai masivi şi au botul mult mai scurt. Cei de tip Johnson sunt mai atletici, mai uşori, mai agresivi şi mai rezistenţi la efort, fapt care-i recomandă a fi printre cei mai buni câini din lume la vânătoarea de mistreţi.

Experţii susţin că cei mai buni bulldogi pentru apărare sunt cei obţinuţi din încrucişarea celor două tipuri. Oricum ar fi şi din orice tip sau linie ar proveni, bulldogul american este un câine care nu cunoaşte frica şi va ataca duşmanul indiferent de cât de periculos este acesta. Istoria recentă a rasei cunoaşte multe exemple în acest sens, cu bulldogi care au murit eroic în timp ce îşi apărau stăpânii de urşi, pume sau infractori înarmaţi. Pe lângă bravura sa admirabilă, bulldogul american este un excelent câine de familie şi un mare iubitor de copii.

Perro de Presa Canario

Perro de Presa Canario

La fel ca alte rase selecţionate iniţial pentru lupte, şi reconvertite recent în câini de pază şi apărare, Presa Canario s-a adaptat atât de bine noii sale „slujbe”, încât tot mai mulţi crescători şi chinologi îl enumeră printre cele mai bune alegeri atunci când vine vorba de procurarea unui paznic patruped. Rasa a fost despărţită recent în vechiul Presa Canario şi aşa numit-ul Dog de Canare, un tip de câini recunoscut de F.C.I., mai mare şi mai greoi decât tipul original, şi combătut de puriştii rasei care s-au axat în continuare pe selecţionarea câinelui Presa Canario cu ale sale calităţi deosebite.

Cel care vede prima dată un căine Presa Canario este tentat să-l asocieze unui „pit bull cu steroizi”, căci înfăţişarea sa pare a unui pit bull supradimensionat şi extrem de masiv.

Presa Canario prezintă într-adevăr o agresivitate sporită la alţi câini, motiv pentru care socializarea şi disciplinarea sa se impune de când este căţel, dar nu este un câine de luptă stricto-senso. Este într-adevăr un câine maimult decât potrivit misiunii sale de pază şi protecţie. Are un cap foarte solid, cu maxilare şi muşchi maseteri atât de late încât capul său pare la fel de lat pe cât este de lung. Acest detaliu fiziologic spune multe despre forţa muşcăturii sale. Este atletic şi necruţător, şi nu se teme de niciun adversar. De multe ori, simpla sa înfăţişare şi apariţie în lesă este suficientă pentru a descuraja orice infractor.

Boerboel

Boerboel

La prima vedere, un boerboel poate fi uşor confundat cu un bullmastif mai atipic, cu botul un pic mai lung. Nimic mai greşit!

Dacă bullmastiff-ul s-a transformat astăzi mai mult într-o rasă de companie decât într-una de atac, boerboel-ul este pur şi simplu cel mai mare coşmar al unui potenţial infractor.

La fel ca alte rase redutabile, boerboel-ul a fost selecţionat într-un mediu extrem de ostil, foarte violent, unde oamenii păstrau doar cei mai neînfricaţi şi duri câini. A fost creat în Africa de Sud, într-un climat violent, unde atacurile animalelor sălbatice şi ale triburilor războinice erau un pericol constant la adresa primilor colonişti şi fermieri albi.

Creat şi selecţionat exclusiv în comunitatea burilor, boerboel-ul se trage din linii vechi de bullmastiffi încrucişaţi cu rase africane de câini. De aici a rezultat un câine foarte puternic, netemător, masiv şi agil în acelaşi timp, capabil să gonească o haită de babuini sau o hienă, precum şi să atace mortal orice intrus. Foarte ataşat de stăpân şi familie, boerboel-ul are un instinct de pază şi apărare mult mai puternic decât al majorităţii raselro de câini. Boerboel-ul este selecţionat şi astăzi la fel de sever, în condiţiile în care climatul nesigur şi violenţa stradală din Africa de Sud sunt pritre cele mai mari din lume.

Cine doreşte un astfel de câine, trebuei neapărat să importe unul din ţara sa de baştină, unde sunt exemplarele cele mai pure şi mai valoroase. Conform multor rescători sud-africani, boerboel-ul este câinele fără de care nu şi-ar imagina o viaţă sigură şi liniştită în condiţiile actuale, când populaţia de culoare este din ce în ce mai ostilă la adresa albilor. Şi statisticile le cam dau dreptate, în condiţiile în care familiile şi proprietăţile păzite de aceşti câini nu sunt atacate de hoţi. Iar cineva cu un boerboel în lesă are mult mai multe şanse să scape nejefuit pe străzile marilor oraşe sud-africane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

LUMEA NECUVÂNTĂTOARELOR

Acest corb este cea mai inteligentă pasăre pe care ai văzut-o vreodată. Iată ce reuşeşte să facă

corb

Puzzle-urile cu mai multe etape pot fi destul de dificile pentru oameni, dar dacă v-am spune că există o pasăre care le-ar putea rezolva singură?

În acest documentar BBC, dr. Alex Taylor a creat un puzzle in opt pasi pentru a pune la încercare una dintre cele mai deștepte păsări ținută în captivitate, corbul. El descrie puzzle-ul ca fiind “unul dintre cele mai complexe teste la care au fost supuse animalele vreodată”.

corb

Aceasta nu este prima dată când a fost testată inteligența corbilor. Împreună cu rezolvarea problemelor, aceste animale au o tendință ciudată spre abilități complexe asemănătoare memoriei umane.

Potrivit huffingtonpost.com prin mai multe studii diferite, s-a descoperit că pasărea numită corb poate recunoaște cu ușurință chipurile oamenilor având o memorie vizuală extraordinară.  Corbii comunică detaliile unui eveniment unul cu celălalt și chiar evită locurile pe care le recunosc ca fiind periculoase.

Corbul, numit “007” pentru mintea lui sclipitoare, intră în cușca specială și petrece doar câteva secunde analizând puzzle-ul înainte de al rezolva rapid. În ciuda dificultății puzzle-ului, pasărea reușește să-i dea de cap. La sfârșitul puzzle-ului corbul , poreclit “007”, este recompensat cu mâncare, dar cum ajunge la finalul testului este ceva care cu siguranță vă va lăsa cu gura căscată.

Iată și imaginile incredibile:

Continue Reading

LUMEA NECUVÂNTĂTOARELOR

Imagini impresionante. Un pui rătacit de Narval este adoptat de un grup de Delfini Albi în apele înghețate ale Oceanului Arctic

beluga si narval

Rătăcit la mile departare de casă, lucrurile nu arătau prea bine pentru un pui de Narval. Din fericire, tânărul rătăcitor poate aduce mii de mulțumiri noilor săi prieteni, un grup local de Delfini Albi. 

Grupul de Beluga a fost reperat în apele râului St Lawrence din apropierea provinciei Quebec Canada de către Grupul de educație și cercetare a mamiferelor marine (GREMM) în iulie.

În fiecare an, cercetătorii GREMM se îndreaptă spre râu și spre estuar, pentru a număra și a fotografia grupurile de balene beluga. Spre surprinderea lor, au observat un adaos ciudat la grup: un tanar Narval,  ce se afla practic la aproximativ 1000 de kilometri sud de arcul său obișnuit. După toate aparențele, narvalul rătăcit a fost adoptat de grupul de delfini albi, trăind fericit alături de ei, în ciuda diferențelor evidente dintre ei.

Narvalul (Monodon monoceros) este un cetaceeu cu dinți ce face parte din familia Monodontidae alături de belugă și trăiește pe tot parcursul anului prin oceanul Arctic. Cunoscut sub numele de “Balena cu corn” a fost descoperit pentru prima dată în apele din nordul Canadei și din Groenlanda.

narval

I se mai spune și “Unicornul Marilor” și asta datorită unui dinte superior lung de aproximativ 2 metri ce cantarește în medie 10 kilograme. Acest “corn”, asemenea coarnelor cerbului, pare a fi o caracteristică sexuală secundară pentru masculi, folosită pentru a-și impune rangul și poate ca armă. Femelei narvalului îi lipsește acest dinte lung.

Delfinul alb sau balena beluga (Delphinapterus leucas) este o specie de delfin ce trăiește în Oceanul Arctic și mările adicente.

Se comportă ca și cum ar fi fost unul dintre băieți“, a declarat pentru CBC News Robert Michaud, președintele și directorul științific al GREMM.

Este destul de surprinzător faptul că balenele beluga, ca să nu mai vorbim de narvali, se găsesc în râul St Lawrence, deoarece aceștia trăiesc în principal în apele răcoroase din Arctica. Cei care trăiesc în zonă sunt o populație izolată care nu tind să migreze până la alții.

Nu cred că ar trebui să surprindă oamenii“, a adăugat Martin Nweeia, cercetător și expert în Narvali la Universitatea Harvard. “Cred că arată compasiunea și deschiderea altor specii față de un alt membru care este total diferit, ca aspect și comportament . Poate că este o lecție bună pentru toată lumea“.

“Datorită schimbărilor climatice observate în Arctica, există șansa ca aceste două specii conexe … să se găsească din ce în ce mai des în compania celorlalți în deceniile următoare”, a declarat organizația GREMM într-un postare.

Iata și imaginile incredibile:

 

Continue Reading

LUMEA NECUVÂNTĂTOARELOR

O misterioasă creatura marină “fantomă” a fost descoperită ascunzându-se pe fundul Oceanului Pacific

snailfish

Noi specii de viețuitoare marine transparente au fost descoperite în abisurile Oceanului Pacific.

Partea de jos a gropii Atacama din Oceanul Pacific, este complet lipsită de lumină și inregistreaza o temperatura cu puțin peste 1 ° C. Mii de metri cubi de apă apasă cu putere pe aceasta zonă. Acest mediu extraterestru s-a dovedit a însemna “acasă” pentru niște creaturi bizare descoperite recent.

O echipă internațională de oameni de știință din 17 țări diferite a cercetat recent trei specii noi de pești de adâncime, toți aparținând familiei Snailfish, care trăiesc în adâncurile întunecate ale gropii Atacama, un șanț oceanic în largul coastei Peru și Chile. Temporar, ciudatele creaturi marine au fost numite dupa culori: “Snailfish roz, albastru și purpuriu de Atacama”.

Imaginile incredibile (de mai jos) din adâncurile șanțului Atacama arată o bandă din această specie asemănătoare fantomelor care se hrănesc cu momeală, alături de niște izopode cu picioare lungi, cunoscute sub numele de munnopside.

Aceste vietuitoare ale adâncurilor întunecate fac parte din familia Liparidae și nu se conformează imaginii stereotipice preconcepute despre cum ar trebui să arate un pește de adâncime.

“Există ceva, care le permite să se adapteze la această adâncime, acolo unde viața practic nu ar trebui sa existe. Ciudatele creaturi se afla dincolo de raza de acoperire a altor pești, nu au concurenți și nici prădători “, a declarat Dr. Thomas Linley, expert în pești de adâncime de la Universitatea Newcastle, pentru ncl.ac.uk

“Structura lor gelatinoasă denotă că sunt perfect adaptați pentru a trăi la presiuni extreme și, de fapt, cele mai grele structuri din corpul lor sunt oasele din urechea lor interioară care le dau echilibru și dinții. Fără presiunea extremă și frigul de la acea adâncime care practic le susține trupurile, ele sunt extrem de fragile și se topesc rapid când sunt aduse la suprafață.”

Creaturile de mare adâncime au fost descoperite folosind un lander submersibil înarmat cu camere HD și niște momeală. Pentru a vă oferi o perspectivă asupra adâncimii acestor locuri întunecate trebuie să precizăm faptul că este nevoie de până la patru ore pentru ca aparatul să coboare pâna pe fundul mării, care este de aproape 11 000 de metri adâncime în unele zone. Apoi așteaptă peste 12 ore pentru ca viețuitoarele să ia urma la momeală și să se adune.

snailfish

Imagine tomograf a speciei Snailfish-Atacama. University of Newcastle

Un moment remarcabil a fost acela când, echipa a reușit să prindă un specimen și să-l aducă la suprafață. Din moment ce “peștele” este aproape asemănător unui jeleu și nu are niciun suport structural, el tinde să “explodeze” atunci când este adus la presiuni mai mici la suprafața apei. Din fericire, captura echipei a reușit să rămână într-o stare stabilă. Cu ajutorul Muzeului de Istorie Naturală din Londra, cercetătorii au păstrat vietatea și sunt acum în proces de descriere științifică.

Continue Reading

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celor 9 abonați

Articole Recente

Incalzirea-cu-porumb Incalzirea-cu-porumb
UTILE4 ore ago

Un fermier a găsit o soluție absolut ingenioasă pentru încălzirea locuinței! „Dacă lemnele sunt scumpe, ce să facem…”

Soluție pentru încălzirea locuințelor cu ajutorul unui ”combustibil” mai accesibil ca preț. Bogdan Costache, un tânăr fermier din Găești, județul...

fuel-saving-660x330 fuel-saving-660x330
UTILE6 ore ago

Are 130 de cai si consuma 4 litri de benzina la suta de km. Se vinde deja ca painea calda

Constructorul german de automobile a anuntat ca celebrul model Golf primeste o noua motorizare pe benzina. Privita ca un micro-hibrid,...

motorul cu apă motorul cu apă
CALEIDOSCOP22 de ore ago

10 “inventii și inventatori” ale motorului cu apă de care nu ai auzit până acum. Poate fi folosită apa drept combustibil?

Un motor care funcționează folosind apa drept combustibil în loc de benzină, motorină sau alți combustibili convenționali, cum ar fi...

sat fara hoti1 sat fara hoti1
CALEIDOSCOPO zi ago

Satul din România unde nu există post de poliţie pentru că nu se fură. Aici localnicii lasă pungile cu bani în gard

În extremitatea sudică a judeţului Mehedinţi, în munţii Banatului, trăieşte cea mai mare comunitate de cehi din România. Satul Eibenthal...

corb corb
LUMEA NECUVÂNTĂTOARELOR2 zile ago

Acest corb este cea mai inteligentă pasăre pe care ai văzut-o vreodată. Iată ce reuşeşte să facă

Puzzle-urile cu mai multe etape pot fi destul de dificile pentru oameni, dar dacă v-am spune că există o pasăre...

masina fantoma masina fantoma
CALEIDOSCOP2 zile ago

Momentul bizar când o “mașină fantomă” apare de nicăieri și provoacă un accident. Imaginile au stârnit un val de controverse pe internet

Intr-o filmare cu camera de bord, înregistrată în Singapore se vede cum o mașină apare brusc înainte de a provoca...

din districtul indian Viluppuram, statul Tamil Nadu din districtul indian Viluppuram, statul Tamil Nadu
CALEIDOSCOP2 zile ago

Orașul uimitor, unde oamenii trăiesc fără politică, fără religie și fără bani. Acest loc există

După ce veti citi asta, veți crede că sa întâmplat mult timp în urmă, dar nu. Mai există încă un...

dacia-concepte dacia-concepte
CALEIDOSCOP4 zile ago

Cele mai rare automobile Dacia. 12 modele care nu stiai ca au existat. Puţini le cunosc şi chiar mai puţini le-au văzut pe viu

Dacia este deja un simbol national. Indragita de unii sau hulita de altii, cu totii trebuie sa recunoastem ca de...

pompier-salvare pompier-salvare
PENTRU SUFLET4 zile ago

Acest pompier a salvat o fetiţă de numai 9 luni din pătuţul cuprins de flăcări. 17 ani mai târziu ea l-a răsplătit într-un mod incredibil

În urmă cu 17 ani, Mike Hughes era căpitan în cadrul Departamentului de pompieri din Wenatchee, Washington. El a făcut...

copii-avion copii-avion
CALEIDOSCOP4 zile ago

Au așezat 300 de nou-născuți și copii în cutii mici de carton și i-au urcat într-un avion. Echipajul care a participat la acel zbor își aduce aminte, și acum cu ochii în lacrimi

In perioada 3-6 aprilie 1975, un număr impresionant de 3300 de nou-născuți și copii au fost transportați din Saigon către...

Statistici blog

  • 198.190 vizite

Trending