Connect with us

CALEIDOSCOP

De ce au sponsorizat sovieticii o expediţie către interiorul unei scobituri a Pământului?

Pe data de 23 decembrie 1923, doi călători au ajuns în Darjeeling, India, în intenţia de a găsi ceea ce, teoretic, se consideră că nu există: Shambhala, un regat situat în interiorul unei scobituri a pământului. Pe parcursul călătoriei lor au fost ajutaţi de către spioni sovietici, ocultişti vestici şi rebeli mongoli. Cu toate acestea, timp de câteva luni nu s-a mai aflat absolut nimic cu privire la această expediţie, dar când cei doi au apărut din nou în atenţia publicului, au avut de dezvăluit secrete fascinante şi poveşti uimitoare cu privire la campania lor.

Călătorii erau Nicholas şi Helena Roerich, doi ruşi expatriaţi care călătoreau sub egida steagului Statelor Unite, care a fost arborat pe un harpon mongol. Aceştia au declarat autorităţilor din Darjeeling că, de fapt, dorinţa lor era aceea de a iniţia o expediţie în scop ştiinţific şi arheologic în intenţia de a studia arta şi cultura Asiei Centrale pentru prima dată.

Însă, comportamentul excentric al acestora a generat suspiciuni, căci Nicholas, care era un faimos pictor şi arheolog, mergea în jurul oraşului Darjeeling în veşmintele lui Dalai Lama, organiza întâlniri conspiraţionale cu lideri spirituali ai Budismului Tibetan şi se prezenta drept un american, cu toate că accentul rusesc îl trăda. Reputaţia cuplului de etaloane ale lumii artistice vestice, la fel şi insistenţa sponsorilor americani ca aceştia să fie lăsaţi să străbată oraşul şi zona interzisă a Podişului Tibetan au atras atenţia. Cu toate acestea, nimeni nu era conştient de ceea ce voiau cei doi să facă: să ajungă în oraşul Shambhala, un loc care nu era reprezentat pe nicio hartă.

Shambhala este considerat un oraş-regat ireal, iar budiştii, hinduşii şi şamanii locali consideră că acesta există simultan atât pe plan fizic, cât şi spiritual. Timp de milenii întregi, legenda acestui regat a jucat un important rol în tradiţia tibetană şi a trezit rumori ale existenţei acestuia în vest.

Helena Roerich, scriitoare şi filosof, a tradus în limba rusă Doctrina secretă, opera doamnei Blavatsky, ce transmite un puternic mesaj ezoteric inspiraţional ce prezintă Shambhala drept principala sursă de iluminare. Cei doi soţi au ajuns să creadă intens în mitul Shambhala şi, mai mult decât atât, când locuiau în New York, Helena a primit instrucţiuni telepatice venite de la “Maestrul Morya”, o entitate dintr-o altă lume, care îi încuraja să plece în căutarea oraşului.

Cu toate acestea, zona pe care aceştia urmăreau să o investigheze era extrem de inaccesibilă la începutul secolului XX, mai ales pentru străini. Mai mult decât atât, pentru acest teritoriu au concurat sovieticii, francezii, englezii, chinezii, japonezii, mongolii şi germanii. Spioni, rebeli, dictatori militari se ciocneau zilnic în trecătorile munţilor, făcând expediţia extrem de complicată. În particular, rivalitatea dintre URSS şi Marea Britanie era atât de acidă, încât a fost denumită “Marele joc”. Cu toate acestea, în momentul în care soţii Roerich au ajuns în Darjeeling, au ajuns la concluzia că acest conflict poate reprezenta un avantaj pentru ei, oferindu-se drept pioni în derularea acestuia.

După ce au primit permisiunea autorităţilor indiene, cei doi soţi au părăsit Darjeelingul şi s-au îndreptat către mânăstirile colorate din Sikkim, apoi au pornit către teritoriul ţintă. Cel mai mare băiat al cuplului, George, un tibetologist renumit, multilingvist şi student în arta tacticilor militare, era responsabil pentru siguranţa grupului, un lucru care nu era deloc uşor, ţinând cont că această expediţie urma să se desfăşoare pe o durată de câţiva ani şi incluzând o suprafaţă de aproximativ 25.000 de kilometri, suprafaţă care nu fusese până atunci cercetată. Cei doi erau perfect conştienţi că se vor confrunta cu vremea nefavorabilă, grupuri de bandiţi şi trecători ale munţilor blocate şi inaccesibile.

Familia Roerich

Familia Roerich

Finanţare din partea poliţiei secrete sovietice

Ceea ce a ridicat cele mai multe suspiciuni a fost faptul că Helena şi Nicholas Roerich au hotărât să facă un ocol prin Moscova în anul 1926, lucru care nu ar fi făcut decât să facă călătoria deja problematică şi mai grea, iar acest lucru a stat la baza suspiciunilor, nefiind o decizie normală. Răspunsul cel mai plauzibil a fost acela care consfinţea faptul că aceştia încheiaseră o înţelegere cu sponsorii acestora, şi anume poliţia secretă sovietică. Mai mult decât atât, această iniţiativă a fost susţinută de cunoscuţi savanţi ai vremii, precum Richard Spence, Markus Osterrieder şi Andrei Znamenski, la fel şi de guvernele Chinei, Mongoliei, Japoniei şi Marii Britanii.

Unul dintre motive era reprezentat de o profeţie antică mongolă-tibetană care, în climatul politic al începutului de secol XX, suna destul de convingător pentru a antrena dorinţa de cercetare a acestui loc. Această profeţie declara că, la fel ca răspândirea materialismului, omenirea se poate deteriora. Oamenii de pe pământ vor fi guvernaţi de un conducător demonic, care curând va ataca Shambhala cu arme înspăimântătoare. În timp, cel de-al 32-lea conducător al Shambhala va triumfa în faţa acestui conducător şi va inaugura o nouă era a păcii şi armoniei.

Mulţi dintre oficiali intenţionau să folosească descoperirea acestui loc în scopul propagandei, dar alţii credeau că pot obţine accesul către armele mistice ale regatului ascuns. Cel care credea cu tărie în această profeţie a fost Gleb Bokii, liderul CEKA, poliţia secretă sovietică. Acesta era convins că acest loc îi va oferi oportunitatea de a descoperi arme avansate şi tehnici de control mental.

Superiorii săi au fost de acord cu această idee şi au considerat că dacă nu vor descoperi aceste arme, se vor identifica cu acest regat ascuns, se vor înrola drept ajutorul budiştilor şi naţionaliştilor în Tibet şi Mongolia, toate acestea consolidându-le poziţia în Asia Centrală. Totuşi, Bokii nu a fost capabil să strângă fonduri pentru realizarea acestui plan din cauza rivalităţilor ce marcau CEKA, dar a găsit repede o soluţie: s-a aliat cu Nicholas şi Helena Roerich, sub steagul Statelor Unite.

Cei doi soţi au părăsit Rusia cu puţin timp înaintea revoluţiei comuniste, însă nu aveau concepţii politice puternice. Helena a primit instrucţiuni de la “Maestrul Morya” că această expediţie trebuie înteprinsă cu ajutorul bolşevicilor, iar după acest eveniment, aceasta a declarat că “Lenin este cu noi”. Nicholas a vorbit despre instalarea în Asia Centrală a Uniunii Sacre a Estului, o federaţie spirituală ce urmărea să unească tradiţii ale zonei într-un singur stat aflat sub protecţia bolşevicilor.

Cu toate acestea, expediţia soţilor Roerich a fost urmărită de către britanici, sovietici, americani, japonezi, mongoli şi chinezi. Pe parcursul acesteia, ei au întâlnit 35 de trecători muntoase, au traversat deşertul Gobi şi au marcat pe hartă zece vârfuri muntoase pentru prima dată, dar la început s-au confruntat cu vremea rea, bande de bandiţi, iarbă otrăvită care a reprezentat cauza deceselor cailor lor şi caravane ale jefuitorilor, pe care nu le-au putut evita.

Nicholas Roerich

Nicholas Roerich

Un “cunoscător bătrân” le-a arătat intrarea

S-a considerat că, pe măsură ce se apropiau de locul ţintă, descrierile din jurnalele acestora erau din ce în ce mai vagi, pentru că Shambhala nu putea fi descrisă în cuvinte. Picturile lui Nicholas au devenit, de asemenea, din ce în ce mai ezoterice, ilustrându-l din ce în ce mai mult pe regele acestui loc. Este foarte probabil ca cei doi exploratori să fi pierdut contactul cu URSS după vizita la Moscova din anul 1926, iar după acest evenimet expediţia nu a mai fost urmărită la nivel internaţional, iar începând cu anul 1927, Helena şi Nicholas au fost consideraţi morţi, iar singura sursă a acestui an a fost jurnalul lui Nicholas. Ceea ce se cunoaşte cu privire la ultimele cinci luni ale expediţiei este faptul că membrii echipajului expediţiei le-au petrecut în tabăra guvernului de detenţie, unde, din cauza condiţiilor inumane, cinci din membrii echipei au decedat. Cu toate acestea, cei doi soţi şi fiul lor au s-au întors în India.

Potrivit jurnalului lui Nicholas, ei au ajuns aproape de Shambhala, în Munţii Altai, în Valea Uimon, unde un “cunoscător bătrân” le-a arătat intrarea, care acum este barată cu pietre. Adevăraţii locuitori ai acestui loc se vor întoarce, potrivit celor relatate de acesta, în timpurile glorioase ale purificării omenirii.

Chiar dacă cei soi soţi ar fi fost spioni pentru Marea Britanie sau Rusia, Statele Unite nu au acţionat împotriva lor. Însă, teoria conform căreia Nicholas a fost un spion rus a fost mult mai populară, iar în acel moment această acuzaţie i-ar fi putut fi fatală, astfel că a părăsit SUA şi s-a stabilit în India.

După toate aceste evenimente, Nicholas a fost nominalizat de trei ori la Premiul Nobel şi a înfiinţat pactul Roerich, un tratat inter-american care îşi propunea protejarea artefactelor culturale în timpul conflictelor.

Cât despre Shambhala, aceasta încă îşi aşteaptă descoperitorul.  Sursa: descopera.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CALEIDOSCOP

Se poate și la noi! Cluj Napoca revoluţionează transportul în comun și devine oraşul cu cele mai noi autobuze din ţară, unele dintre ele electrice

autobuze cluj

Cluj-Napoca devine oraşul cu cele mai noi autobuze din ţară. Anul acesta autorităţile locale vor să cumpere aproape 100 de noi maşini, unele dintre ele electrice. Banii pentru achiziţii vin chiar de la cetăţeni.

Numărul călătoriilor a crescut cu peste trei milioane anul trecut, iar compania de transport a încasat peste 32 de milioane de euro din vânzarea de tichete.

Autorităţile locale din Cluj Napoca revoluţionează transportul în comun. După ce au cumpărat primele autobuze electrice din țară, acum își doresc o flotă de mașini cu o vechime de maximum cinci ani, informează digi24.ro

Îşi permit. Oraşul își rotunjește bugetul cu încasările din achiziționarea de bilete pentru autobuze, troleibuze și tramvaie.

Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: „Din veniturile estimate din biletele pe călătorii pe care compania le are anticipează achiziția de aproape 100 de mijloace de transport în comun noi”.

autobuze cluj

Autobuze Cluj. Sursa foto: digi24.ro

Suma pe care compania de transport a propus-o pentru achiziția de mijloace de transport în comun se ridică la 32 de milioane de euro.

30 de autobuze clasice, 25 de troleibuze și șase tramvaie noi se adaugă flotei de transport în comun din Cluj-Napoca, una dintre cele mai moderne din țară.

34 de autobuze electrice cu emisii poluante zero vor achiziționa cei de la CTP. Acestea au 78 de locuri și o autonomie de 105 kilometri. Sunt dotate cu internet wireless și camere de supraveghere.

În ultimul an numărul de călătorii a crescut cu peste trei milioane, iar pentru 2019 creșterea estimată este chiar triplă.

Liviu Neag, directorul CTP Cluj: „190 de milioane au fost anul trecut și acum ne ducem spre 200 de milioane conform datelor pe anul acesta”.

Continue Reading

CALEIDOSCOP

Câte Găuri are Acest Tricou? Doar 1 Persoană din 7 Știe Răspunsul Corect!

tricou cu gauri

Își mai aduce aminte cineva când îmbrăcămintea (cămăși, pantaloni etc.) rezista foarte mult timp? În zilele noastre, se pare că un tricou ține doar câteva luni și deja apar găuri în el. Industria textilă utilizează azi materiale mai ieftine și mai subțiri. Îmi amintesc că, în trecut, aveam haine care rezistau ani întregi fără a se rupe.

ACUM! Am observat câteva găuri în tricoul nostru preferat. Avem o ghicitoare dificilă pentru creierul tău, o problemă care te va duce la exasperare. Conform unor statistici online doar 1 persoană din 7 ghicește răspunsul corect la această problemă.

Dacă, îți arunci o privire la fotografia unui tricou cu găuri în el vei observa că are mai mult de o gaură în el, dar tocmai aici intervine partea cea mai dificilă, și crede-mă, sunt mai multe găuri decât crezi tu!

Poți să intuiești câte găuri sunt în acest tricou? Alege una dintre următoarele patru opțiuni:

  • în tricou sunt doar 2 găuri
  • patru
  • șase
  • opt
tricou cu gauri

Ilustrație: authenticmagazin.com

Înainte de a derula pagina până jos pentru a verifica răspunsul corect, privește foarte atent fotografia un timp, pentru că sigur este ceva mai mult decât poate observa ochiul. Există cel mai probabil mai multe găuri în tricou decât credeai și nu ai vrea să trișezi sărind direct la răspuns.

Aceasta este o întrebare cu răspunsuri multiple, deoarece acest lucru vă va ajuta să restrângeți posibilitățile. Ceea ce trebuie să faceți este să vă folosiți raționamentul deductiv. Poți să te gândești la asta toată ziua dacă vrei, iar când ești sigur că ai răspunsul, revino și derulează articolul până la capăt pentru a afla răspunsul corect.

 

OPREȘTE-TE AICI ȘI REVINO CÂND AI RĂSPUNSUL! NU TRIȘA… 🙂

 

Sunt mai mult de 2 găuri în tricou?

tricou cu gauri2

Ilustrație: authenticmagazin.com

Ha! Ați înțeles corect! Există mai mult de 2 găuri în tricou, deoarece, deși da puteți vedea 2 găuri în față, este clar că puteți vedea chiar prin tricou. Deci, trebuie să existe cel puțin o gaură în spate, de asemenea!

Există 7 găuri în tricou?

tricou cu gauri3

Ilustrație: authenticmagazin.com

Dar! Dacă ați fi atenți, atunci ați realizat că acest tricou are mâneci, o gaură pentru cap și o gaură pentru corp, ceea ce înseamnă că trebuie să existe 4 găuri suplimentare. Și dacă le adăugați împreună, veți obține 6, plus gaura din spate, ies 7 … sau nu?

Vedeți soluția mai jos:

Răspunsul corect este …  8!

7 nu poate fi, deoarece răspunsurile au ca opțiuni doar: ​​2, 4, 6 și 8. Cu toate acestea, ați fost destul de inteligenți să deduceți posibilitatea ca în spate să existe 2 găuri (nu 1 deoarece prin ambele găuri se observă fundalul), astfel încât singurul răspuns posibil trebuie să fie 8!

tricou cu gauri4

Ilustrație: authenticmagazin.com

Dacă ați reușit să dați răspunsul corect, felicitări! Dacă ați greșit nu trebuie să vă faceți griji, conform statisticilor, probabil că v-ați grăbit să oferiți răspunsul prea rapid. Mai multă răbdare data viitoare. În orice caz, toată lumea care a participat este un câștigător aici. Vă mulțumesc pentru participare!

Conu Ticu/authenticmagazin.com

Continue Reading

CALEIDOSCOP

Vinul cu cofeină făcut de călugării britanici pe baza unei rețete vechi de peste 120 de ani, are fani “neobișnuiți” și o reputație foarte proastă dar se bucură de un imens succes

vin tonic

Buckfast un vin consumat nu pentru gustul său, ci mai degrabă pentru senzația dată de ingerarea unui întreg lot de cofeină și băutură simultan.

Fiecare sticlă de 750 ml din această licoare conține 15% alcool și echivalentul de cofeină pentru aproximativ 8 cutii de cola. Buckfast vândut în Irlanda are o cantitate de cafeină aproximativ egală cu o cafea espresso puternică (60 mg / 100 ml) și mai mare decât Red Bull (32 mg / 100 ml), în timp ce Buckfast vândut în Regatul Unit are o cafeină conținut aproximativ egal cu ceaiul negru puternic (25mg / 100ml).

Scoțienii descriu vinul roșu dulce ca având un gust și o aromă ciudată formată dintr-un amalgam de fructe și medicamente pentru tuse.

Poate chiar mai interesant decât aroma ciudatei băuturi sunt cei mai mari fani ai acesteia. Buckfast, sau “Buckie”, cum mai este denumit vinul cu cofeină, s-a dovedit a fi extrem de popular în rândul criminalilor scoțieni.

Scoțienii consumă Buckfast de zeci de ani, cele mai vechi reclame pentru el datând din anii 1930, în magazinele de vinuri din Dundee.

Inițial, Buckfast a devenit popular datorită așa-numitelor sale proprietăți medicinale. Apreciată ca un tonic, licoarea era vândută în farmacii oricând, în timp ce alte mărci de alcool erau disponibile doar în perioadele de timp indicate în timpul săptămânii și deloc duminica.

Vinul tonic a fost făcut pentru prima dată în anii 1890. Acesta a fost inițial vândut în cantități mici ca un medicament care folosea sloganul “Trei păhărele mici pe zi, pentru sănătate și sânge plin de viață”

Buckfast

By Skin – ubx from Glasgow – 011 Buckfast Abbey, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org

Băutura nu a prins la public drept una tonică și sănătoasă precum i se făcea reclamă, dar prețul accesibil de numai 7 lire a ajutat-o ​​să câștige niște fani pasionați. De la sfârșitul anilor 1970, Buckfast a câștigat o nouă reputație, devenind cunoscută ca băutura preferată de criminali sau “neds”, un termen clasic pentru huliganii locali din locuințe cu venituri reduse.

Deși nu este popular în rândul populației scoțiene generale, Buckfast reprezintă mai puțin de jumătate din procentul total al vânzărilor de alcool, peste 40% din deținuții de la închisoare chestionați de serviciul de la închisoarea scoțiană au raportat că au consumat o cantitate din această băutură înainte de a comite ultima infracțiune.

În Scoția, Buckfast este asociat cu consumatorii de băuturi care sunt predispuși la comiterea unui comportament anti-social atunci când sunt beți, în special cei cu vârsta sub 18 ani. Mai mulți politicieni scoțieni și activiști sociali au identificat vinul Buckfast Tonic ca fiind în mod special responsabil pentru crimă, dezordine și depravare socială generală în aceste comunități.

Cel mai surprinzător lucru despre Buckfast, ținând cont de proasta reputație, este faptul că este produs de călugări. Vinul parcurge un drum lung de sute de kilometri până în Scoția tocmai de la mănăstirea Buckfast Abbey din Devon, una dintre ultimele ordine ale călugărilor benedictini din Regatul Unit.

În 1927, mânăstirea și-a pierdut permisul de a vinde vin. Ca urmare, starețul a permis comercianților de vin să distribuie în numele mănăstirii. În același timp, rețeta a fost schimbată ca fiind mai puțin un medicament și mai mult un vin.

Călugării, la rândul lor, nu-și asumă nicio responsabilitate pentru conexiunea cu preferințele condamnaților. Aceasta, spun ei, este pur și simplu o parte comună a sărăciei. Și dacă nu ar bea, ar face altceva. Chiar de nu recunosc călugării, fanii “înrăiți” ai băuturii, contribuie major la menținerea vânzărilor puternice.

Realizat azi printr-o licență acordată de mănăstire, vinul este distribuit de J. Chandler & Company în Regatul Unit și Richmond Marketing Ltd în Irlanda. Se bazează pe o rețetă tradițională din Franța. Distribuitorul vinului a raportat vânzări record de 43,2 milioane de lire sterline în martie 2017.

Conu Ticu/authenticmagazin.com

Continue Reading

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 40 de abonați

Articole Recente

somn soldati somn soldati
SĂNĂTATE4 ore ago

Metoda armatei americane pentru a adormi, zi sau noapte, oriunde și în orice condiții, în doar 120 de secunde

O poveste despre o presupusă metodă folosită de armata americană pentru a ajuta oamenii să adoarmă a făcut de curând...

dragoste cuplu dragoste cuplu
PENTRU SUFLETO zi ago

Cum știu dacă mă iubește?

“Cum știu dacă mă iubeste?”. Este cea mai importantă întrebare și totodată temere care apare mereu în cupluri, fie că...

poiana dragostei poiana dragostei
DESTINAȚII2 zile ago

Un loc unic în România, creat de natură în mijlocul unei păduri de stejari!

În localitatea Bucerdea Vinoasă, la aproximativ 20 de kilometri de Alba Iulia, natura a format o poiană într-o formă specială....

autobuze cluj autobuze cluj
CALEIDOSCOP3 zile ago

Se poate și la noi! Cluj Napoca revoluţionează transportul în comun și devine oraşul cu cele mai noi autobuze din ţară, unele dintre ele electrice

Cluj-Napoca devine oraşul cu cele mai noi autobuze din ţară. Anul acesta autorităţile locale vor să cumpere aproape 100 de...

PENTRU SUFLET3 zile ago

Experimentul incredibil care demonstrează că Norocul este Previzibil, îți arată Cum să devii Norocos în viață

Un studiu științific întins pe durata a zece ani cu privire la natura norocului a arătat că, în general, oamenii...

tricou cu gauri tricou cu gauri
CALEIDOSCOPO săptămână ago

Câte Găuri are Acest Tricou? Doar 1 Persoană din 7 Știe Răspunsul Corect!

Își mai aduce aminte cineva când îmbrăcămintea (cămăși, pantaloni etc.) rezista foarte mult timp? În zilele noastre, se pare că...

SĂNĂTATE2 săptămâni ago

Un nou tip de imunoterapie învață sistemul imunitar să distrugă tumorile canceroase

Cercetatorii au inventat un nou tip de imunoterapie prin injectarea de tumori cu o serie de stimulatori. Terapia experimentală atrage...

vin tonic vin tonic
CALEIDOSCOP2 săptămâni ago

Vinul cu cofeină făcut de călugării britanici pe baza unei rețete vechi de peste 120 de ani, are fani “neobișnuiți” și o reputație foarte proastă dar se bucură de un imens succes

Buckfast un vin consumat nu pentru gustul său, ci mai degrabă pentru senzația dată de ingerarea unui întreg lot de...

inversarea timpului inversarea timpului
CALEIDOSCOP2 săptămâni ago

Oamenii de știință au reușit să schimbe direcția de curgere a timpului, iar implicațiile sunt uriașe

Timp: se scurge constant și nu avem niciodată de ajuns. Unii spun că este o iluzie, unii spun că zboară...

Kirk&Ann Kirk&Ann
PENTRU SUFLET2 săptămâni ago

El are 102 ani iar soția lui 100 și sunt actori celebri. Acum sărbătoresc 65 de ani de căsnicie. Toată lumea vrea să știe secretul longevității mariajului lor și povestea lor de dragoste

Câți dintre noi vom apuca oare să sărbătorim 65 de ani căsnicie? Nu mulți, din păcate. Au reușit însă Kirk...

Statistici blog

  • 729.722 vizite

Trending