Connect with us

CALEIDOSCOP

De ce au sponsorizat sovieticii o expediţie către interiorul unei scobituri a Pământului?

Pe data de 23 decembrie 1923, doi călători au ajuns în Darjeeling, India, în intenţia de a găsi ceea ce, teoretic, se consideră că nu există: Shambhala, un regat situat în interiorul unei scobituri a pământului. Pe parcursul călătoriei lor au fost ajutaţi de către spioni sovietici, ocultişti vestici şi rebeli mongoli. Cu toate acestea, timp de câteva luni nu s-a mai aflat absolut nimic cu privire la această expediţie, dar când cei doi au apărut din nou în atenţia publicului, au avut de dezvăluit secrete fascinante şi poveşti uimitoare cu privire la campania lor.

Călătorii erau Nicholas şi Helena Roerich, doi ruşi expatriaţi care călătoreau sub egida steagului Statelor Unite, care a fost arborat pe un harpon mongol. Aceştia au declarat autorităţilor din Darjeeling că, de fapt, dorinţa lor era aceea de a iniţia o expediţie în scop ştiinţific şi arheologic în intenţia de a studia arta şi cultura Asiei Centrale pentru prima dată.

Însă, comportamentul excentric al acestora a generat suspiciuni, căci Nicholas, care era un faimos pictor şi arheolog, mergea în jurul oraşului Darjeeling în veşmintele lui Dalai Lama, organiza întâlniri conspiraţionale cu lideri spirituali ai Budismului Tibetan şi se prezenta drept un american, cu toate că accentul rusesc îl trăda. Reputaţia cuplului de etaloane ale lumii artistice vestice, la fel şi insistenţa sponsorilor americani ca aceştia să fie lăsaţi să străbată oraşul şi zona interzisă a Podişului Tibetan au atras atenţia. Cu toate acestea, nimeni nu era conştient de ceea ce voiau cei doi să facă: să ajungă în oraşul Shambhala, un loc care nu era reprezentat pe nicio hartă.

Shambhala este considerat un oraş-regat ireal, iar budiştii, hinduşii şi şamanii locali consideră că acesta există simultan atât pe plan fizic, cât şi spiritual. Timp de milenii întregi, legenda acestui regat a jucat un important rol în tradiţia tibetană şi a trezit rumori ale existenţei acestuia în vest.

Helena Roerich, scriitoare şi filosof, a tradus în limba rusă Doctrina secretă, opera doamnei Blavatsky, ce transmite un puternic mesaj ezoteric inspiraţional ce prezintă Shambhala drept principala sursă de iluminare. Cei doi soţi au ajuns să creadă intens în mitul Shambhala şi, mai mult decât atât, când locuiau în New York, Helena a primit instrucţiuni telepatice venite de la “Maestrul Morya”, o entitate dintr-o altă lume, care îi încuraja să plece în căutarea oraşului.

Cu toate acestea, zona pe care aceştia urmăreau să o investigheze era extrem de inaccesibilă la începutul secolului XX, mai ales pentru străini. Mai mult decât atât, pentru acest teritoriu au concurat sovieticii, francezii, englezii, chinezii, japonezii, mongolii şi germanii. Spioni, rebeli, dictatori militari se ciocneau zilnic în trecătorile munţilor, făcând expediţia extrem de complicată. În particular, rivalitatea dintre URSS şi Marea Britanie era atât de acidă, încât a fost denumită “Marele joc”. Cu toate acestea, în momentul în care soţii Roerich au ajuns în Darjeeling, au ajuns la concluzia că acest conflict poate reprezenta un avantaj pentru ei, oferindu-se drept pioni în derularea acestuia.

După ce au primit permisiunea autorităţilor indiene, cei doi soţi au părăsit Darjeelingul şi s-au îndreptat către mânăstirile colorate din Sikkim, apoi au pornit către teritoriul ţintă. Cel mai mare băiat al cuplului, George, un tibetologist renumit, multilingvist şi student în arta tacticilor militare, era responsabil pentru siguranţa grupului, un lucru care nu era deloc uşor, ţinând cont că această expediţie urma să se desfăşoare pe o durată de câţiva ani şi incluzând o suprafaţă de aproximativ 25.000 de kilometri, suprafaţă care nu fusese până atunci cercetată. Cei doi erau perfect conştienţi că se vor confrunta cu vremea nefavorabilă, grupuri de bandiţi şi trecători ale munţilor blocate şi inaccesibile.

Familia Roerich

Familia Roerich

Finanţare din partea poliţiei secrete sovietice

Ceea ce a ridicat cele mai multe suspiciuni a fost faptul că Helena şi Nicholas Roerich au hotărât să facă un ocol prin Moscova în anul 1926, lucru care nu ar fi făcut decât să facă călătoria deja problematică şi mai grea, iar acest lucru a stat la baza suspiciunilor, nefiind o decizie normală. Răspunsul cel mai plauzibil a fost acela care consfinţea faptul că aceştia încheiaseră o înţelegere cu sponsorii acestora, şi anume poliţia secretă sovietică. Mai mult decât atât, această iniţiativă a fost susţinută de cunoscuţi savanţi ai vremii, precum Richard Spence, Markus Osterrieder şi Andrei Znamenski, la fel şi de guvernele Chinei, Mongoliei, Japoniei şi Marii Britanii.

Unul dintre motive era reprezentat de o profeţie antică mongolă-tibetană care, în climatul politic al începutului de secol XX, suna destul de convingător pentru a antrena dorinţa de cercetare a acestui loc. Această profeţie declara că, la fel ca răspândirea materialismului, omenirea se poate deteriora. Oamenii de pe pământ vor fi guvernaţi de un conducător demonic, care curând va ataca Shambhala cu arme înspăimântătoare. În timp, cel de-al 32-lea conducător al Shambhala va triumfa în faţa acestui conducător şi va inaugura o nouă era a păcii şi armoniei.

Mulţi dintre oficiali intenţionau să folosească descoperirea acestui loc în scopul propagandei, dar alţii credeau că pot obţine accesul către armele mistice ale regatului ascuns. Cel care credea cu tărie în această profeţie a fost Gleb Bokii, liderul CEKA, poliţia secretă sovietică. Acesta era convins că acest loc îi va oferi oportunitatea de a descoperi arme avansate şi tehnici de control mental.

Superiorii săi au fost de acord cu această idee şi au considerat că dacă nu vor descoperi aceste arme, se vor identifica cu acest regat ascuns, se vor înrola drept ajutorul budiştilor şi naţionaliştilor în Tibet şi Mongolia, toate acestea consolidându-le poziţia în Asia Centrală. Totuşi, Bokii nu a fost capabil să strângă fonduri pentru realizarea acestui plan din cauza rivalităţilor ce marcau CEKA, dar a găsit repede o soluţie: s-a aliat cu Nicholas şi Helena Roerich, sub steagul Statelor Unite.

Cei doi soţi au părăsit Rusia cu puţin timp înaintea revoluţiei comuniste, însă nu aveau concepţii politice puternice. Helena a primit instrucţiuni de la “Maestrul Morya” că această expediţie trebuie înteprinsă cu ajutorul bolşevicilor, iar după acest eveniment, aceasta a declarat că “Lenin este cu noi”. Nicholas a vorbit despre instalarea în Asia Centrală a Uniunii Sacre a Estului, o federaţie spirituală ce urmărea să unească tradiţii ale zonei într-un singur stat aflat sub protecţia bolşevicilor.

Cu toate acestea, expediţia soţilor Roerich a fost urmărită de către britanici, sovietici, americani, japonezi, mongoli şi chinezi. Pe parcursul acesteia, ei au întâlnit 35 de trecători muntoase, au traversat deşertul Gobi şi au marcat pe hartă zece vârfuri muntoase pentru prima dată, dar la început s-au confruntat cu vremea rea, bande de bandiţi, iarbă otrăvită care a reprezentat cauza deceselor cailor lor şi caravane ale jefuitorilor, pe care nu le-au putut evita.

Nicholas Roerich

Nicholas Roerich

Un “cunoscător bătrân” le-a arătat intrarea

S-a considerat că, pe măsură ce se apropiau de locul ţintă, descrierile din jurnalele acestora erau din ce în ce mai vagi, pentru că Shambhala nu putea fi descrisă în cuvinte. Picturile lui Nicholas au devenit, de asemenea, din ce în ce mai ezoterice, ilustrându-l din ce în ce mai mult pe regele acestui loc. Este foarte probabil ca cei doi exploratori să fi pierdut contactul cu URSS după vizita la Moscova din anul 1926, iar după acest evenimet expediţia nu a mai fost urmărită la nivel internaţional, iar începând cu anul 1927, Helena şi Nicholas au fost consideraţi morţi, iar singura sursă a acestui an a fost jurnalul lui Nicholas. Ceea ce se cunoaşte cu privire la ultimele cinci luni ale expediţiei este faptul că membrii echipajului expediţiei le-au petrecut în tabăra guvernului de detenţie, unde, din cauza condiţiilor inumane, cinci din membrii echipei au decedat. Cu toate acestea, cei doi soţi şi fiul lor au s-au întors în India.

Potrivit jurnalului lui Nicholas, ei au ajuns aproape de Shambhala, în Munţii Altai, în Valea Uimon, unde un “cunoscător bătrân” le-a arătat intrarea, care acum este barată cu pietre. Adevăraţii locuitori ai acestui loc se vor întoarce, potrivit celor relatate de acesta, în timpurile glorioase ale purificării omenirii.

Chiar dacă cei soi soţi ar fi fost spioni pentru Marea Britanie sau Rusia, Statele Unite nu au acţionat împotriva lor. Însă, teoria conform căreia Nicholas a fost un spion rus a fost mult mai populară, iar în acel moment această acuzaţie i-ar fi putut fi fatală, astfel că a părăsit SUA şi s-a stabilit în India.

După toate aceste evenimente, Nicholas a fost nominalizat de trei ori la Premiul Nobel şi a înfiinţat pactul Roerich, un tratat inter-american care îşi propunea protejarea artefactelor culturale în timpul conflictelor.

Cât despre Shambhala, aceasta încă îşi aşteaptă descoperitorul.  Sursa: descopera.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CALEIDOSCOP

Cel mai mare iaht din lume! Nava mamut de 600 de milioane de lire sterline, arată ca o navă spațială și are de două ori lungimea a două terenuri de fotbal

cel mai mare iaht

Un mega iaht, care urmează a fi cea mai mare navă privată construită vreodată, se va întinde pe lungimea a mai mult de două terenuri de fotbal și va conține propriile cazinouri și galerii de artă, în conformitate cu noi planuri.

Proiectul Valkyrie, în valoare de 600 de milioane de lire sterline se întinde pe o suprafață impresionantă de 229 de metri, iar că să vă faceți o impresie, imaginați-vă că aceasta distanță este similară cu aproximativ 24 de autobuze parcate în șir indian de la un capăt la altul, scrie dailymail.co.uk.

Acest lucru ar doborî recordul deținut în prezent de superiahtul Azzam, care aparține președintelui Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan, și care are o dimensiune de 180 de metri (590 ft).

Proiectul uriaș, intitulat “Valkyrie Project”, va scoate din buzunarele viitorului proprietar, aproximativ 600 de milioane de lire sterline, după ce va fi terminat, și va măsura aproape 229 de metri în lungime.

Imensa nava ar deveni astfel, cea mai mare navă privată construită vreodată și va fi dotata cu propriul cazinou și chiar o galerie de artă.

yaht

Captură foto Youtube/Chulhun Park

Leviathanul plutitor ar putea transporta un număr incredibil de 52 de oaspeți și 92 de membri ai echipajului, inclusiv o punte întreagă doar pentru proprietar și ar călători la o viteză confortabilă de 25 de noduri.

De asemenea, va fi echipat cu propriul cazinou, teatre, restaurante și chiar galerii de artă.

Cu toate acestea, proiectantul pretinde că nava va reprezenta mai mult un “centru de divertisment plutitor”, de care publicul să se bucure, decât un simplu moft oligarhic.

Proiectul mamut este creația lui Chulhun Park, care a petrecut opt ​​luni lucrând cu designerii de iahturi de la Palmer Johnson ca parte a unui curs universitar.

Dl. Park, de 36 de ani, din Seoul, Coreea de Sud, a declarat că vasul va fi fabricat din aluminiu și va avea o structură de fibră de carbon fabricată special.

Conu Ticu/authenticmagazin.com

Continue Reading

CALEIDOSCOP

Încălzirea globală a scos la suprafață peisaje ascunse timp de 40000 de ani

ghetar canada

Retragerea ghețarilor din Arctica canadiană a descoperit peisaje care au fost înghețate mai bine de 40.000 de ani, iar regiunea ar putea să se confrunte în prezent cu cel mai cald secol din ultimii 115.000 de ani, afirmă un nou studiu al University of Colorado Boulder.

Studiul, publicat în revista Nature Communications, utilizează datările cu radiocarbon pentru a determina vârsta plantelor colectate  de la marginea a 30 calote glaciare de pe insula Baffin, la vest de Groenlanda. Insula a înregistrat un salt al temperaturilor în ultimele decenii.

Arctica se încălzește de două sau trei ori mai repede decât restul lumii, așa că, în mod natural, ghețarii și calotele glaciare vor reacționa mai repede“, a afirmat Simon Pendleton, autor principal și cercetător doctorand la Institute of Arctic and Alpine Research (INSTAAR).

Călătorind spre marginile de gheață care se retrag, eșantioanele de plante recent expuse care s-au păstrat pe aceste peisaje antice le-am datat cu radiocarbon pentru a afla când a fost acoperită cu gheață acea regiune“, a spus Pendleton. În urma acestor datări cu carbon se poate determina când a fost ultima perioadă de încălzire.

Potrivit phys.org, cercetătorii au colectat 48 de probe de plante de pe toate cele 30 de calote glaciare, cuprinzând o serie de elevații și expuneri. De asemenea, au fost prelevate probe de cuarț din fiecare locație pentru a stabili istoria și vârsta ghețarilor.

Harta insula Baffin

Harta arătând localități eșantion din estul insulei Baffin. Cercurile albe indică locațiile probelor de plante, pătratele indică locații cu probe de plante și de rocă. (imagine: Google Earth: Image IBCAO, Landsat / Copernicus)

Imediat ce eșantioanele au fost prelucrate și datate cu carbon în laboratoarele INSTAAR, de la University of California Irvine, cercetătorii au descoperit că aceste plante antice din toate cele 30 de calote glaciare au fost acoperite în mod continuu de gheață cel puțin în ultimii 40 000 de ani.

Comparând datele despre temperaturile obținute din miezurile de gheață din Baffin și Groenlanda, descoperirile sugerează că regiunea trece astăzi prin cel mai cald secol din ultimi 115.000 de ani iar insula Baffin ar putea rămâne fără gheață în următoarele câteva secole.

Conu Ticu/authenticmagazin.com

Continue Reading

CALEIDOSCOP

O sondă spaţială a Chinei a realizat o imagine epică a Pământului alături de partea nevăzută a Lunii, așa cum nu le-ați văzut niciodată

Imagine Luna-Pamant

Sonda spațială chineză ce avea ca misiune explorarea părții nevăzute a Lunii a realizat o fotografie epică a planetei noastre alături de partea nevăzută a Lunii.

La începutul anului acesta, China a aselenizat cu succes un robot spațial pe partea întunecată a Lunii care nu este văzută de pe Terra. O nouă fotografie realizată din spațiu de către sonda chineză, dezvăluie o privire unică asupra ambelor corpuri cerești, așa cum se vede din partea ascunsă a Lunii, scrie cnet.com

Imaginea este deosebită prin faptul prezintă o vedere a Pământului și a satelitului său natural în întregime dintr-un unghi nou, care până acum nu a fost posibil.

Inedita fotografie a fost surprinsă de o cameră de luat vederi aflată la bordul satelitului chinez DSLWP-B / Longjiang-2 pe data de 4 februarie. Aceasta este cea de-a doua fotografie realizată de o sondă chineză din spatele Lunii.

Partea îndepărtată a Lunii și a Pământului, așa cum se vede din satelitul chinezesc DSLWP-B / Longjiang-2 pe 4 februarie. Credit foto-MingChuan Wei (Harbin Institute of Technology)

În anul 2014 o altă navă spațială chineză,  Chang’e 5T1, a surprins de asemenea ambele corpuri cerești dar nu din acest unghi și nu la fel de spectaculos.

Longjiang-2 a trebuit să ia o mică pauză timp de câteva luni pentru a evita interferența cu aterizarea lui Chang’e 4. Obținerea imaginii însă a necesitat ceva efort.

Telescopul olandez Dwingeloo a descărcat-o la agonizanta viteză de mai puțin de un kilobyte pe minut.

Descărcarea a 16 kilobiți a durat aproape 20 de minute. Apoi am corectat culoarea originalului“, a declarat unul dintre operatorii de telescopului, Tammo Jan Dijkema, pe Twitter.

El a distribuit, de asemenea, imaginea originală transmisă, unde Luna și  Pământul par mult mai violet.


Conu Ticu/authenticmagazin.com

Continue Reading

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 33 de abonați

Articole Recente

cel mai mare iaht cel mai mare iaht
CALEIDOSCOPO zi ago

Cel mai mare iaht din lume! Nava mamut de 600 de milioane de lire sterline, arată ca o navă spațială și are de două ori lungimea a două terenuri de fotbal

Un mega iaht, care urmează a fi cea mai mare navă privată construită vreodată, se va întinde pe lungimea a...

depresie depresie
SĂNĂTATE4 zile ago

8 mituri despre depresie pe care mulți le cred adevărate, deși … nu sunt!

Surprinzător sau nu, România este țara cu cele mai puține persoane din Uniunea Europeană care suferă de depresie cronică (1,5%),...

ghetar canada ghetar canada
CALEIDOSCOP6 zile ago

Încălzirea globală a scos la suprafață peisaje ascunse timp de 40000 de ani

Retragerea ghețarilor din Arctica canadiană a descoperit peisaje care au fost înghețate mai bine de 40.000 de ani, iar regiunea...

Sinaia Sinaia
DESTINAȚIIO săptămână ago

Orașul din România cunoscut sub numele de “Perla Carpaților”, o oază de o frumusețe uimitoare. Ales drept reședință regală de către regele Carol I, este vizitat anual de milioane de turiști din țară și din străinătate

La o distanta de aproximativ 125 de kilometri de Bucuresti, pe Valea Prahovei se afla orașul Sinaia, cunoscut și sub...

Imagine Luna-Pamant Imagine Luna-Pamant
CALEIDOSCOPO săptămână ago

O sondă spaţială a Chinei a realizat o imagine epică a Pământului alături de partea nevăzută a Lunii, așa cum nu le-ați văzut niciodată

Sonda spațială chineză ce avea ca misiune explorarea părții nevăzute a Lunii a realizat o fotografie epică a planetei noastre...

casa de lemn casa de lemn
UTILEO săptămână ago

Casa de lemn. Iată care sunt avatanjele și dezavantajele dacă îți dorești o astfel de construcție!

Costurile, timpul de executie si tipul constructiei sunt doar trei dintre criteriile pe care ar trebui sa le iei in...

suricate suricate
LUMEA NECUVÂNTĂTOARELORO săptămână ago

Această grădină zoologică va numi un gândac după numele fostului tău partener, iar de Ziua Îndrăgostiților poți hrăni cu el o Suricată

Ziua Îndrăgostiților sau Sfântul Valentin se apropie cu pași repezi iar comercianții din întreaga lume se întrec în oferte care...

culoare ocean culoare ocean
CALEIDOSCOP2 săptămâni ago

O nouă descoperire privind schimbările climatice. Ar trebui să ne așteptăm ca planeta noastră să-și schimbe înfățișarea cât de curând

Cercetătorii de la MIT consideră că au descoperit un sistem natural de avertizare privind schimbările climatice: culoarea oceanelor. Potrivit cercetătorilor,...

ozn1 ozn1
CALEIDOSCOP2 săptămâni ago

Primul contact cu extratereştrii “va fi şocant”, afirmă un renumit astronom

Avi Loeb, şeful de la Harvard Astronomy Department, se ocupă de multă vreme de una dintre cele mai arzătoare întrebări...

anghinare anghinare
SĂNĂTATE2 săptămâni ago

Fitoterapia dischineziei biliare

Fitoterapia actuală, așezată pe solide baze științifice, pe legătura dialectică dintre conținutul în principii active cu acțiunea lor farmacologică, este...

Statistici blog

  • 555.113 vizite

Trending