Connect with us

CALEIDOSCOP

Cât de mult plastic este în mare? Un experiment necontrolat la scară globală

plastic-bag

Ieftin, capabil să fie făcut în orice formă, puternic și durabil, plasticul este un material minune. S-a dovedit atât de util pentru noi oamenii că, din anii 1950, am produs aproximativ 8,3 miliarde de tone metrice din acest material.

Cu toate acestea, victima acestui succes pare să fie o mare parte a vieții pe Pământ. Iar oamenii, într-o bună zi, s-ar putea găsi printre victime.

Aproximativ 79% din plasticul produs în ultimii 70 de ani a fost aruncat, fie în depozitele de deșeuri, fie în mediul general. Doar nouă procente sunt reciclate, restul incinerat.

Acest lucru a fost descris ca fiind “un experiment necontrolat la scară globală” de către oamenii de știință.

Cât de mult plastic este în mare?

plastic-pollution-3

Cu peste 8 milioane de tone de plastic deversate în ocean în fiecare an, se estimează că până în 2050 vor exista mai multe materiale de plastic decât pește, iar 99% din toate păsările marine de pe planetă vor fi consumat unele. Se crede că marea conține acum circa 51 trilioane de particule microplastice – de 500 de ori mai mult decât stelele din galaxia noastră.

Se găsește pe toată planeta, cu 300 de miliarde de particule în oceanul Arctic odinioară pur, chiar și pe o insulă îndepărtată din Pacific, insula Henderson nelocuită, una dintre Insulele Pitcairn, despre care se crede că are cea mai mare concentrație de poluare cu plastic din lume.

E periculos?

plastic-bag

Unele materiale plastice sunt toxice și pot distruge hormonii cruciali pentru o existență sănătoasă. Chiar și atunci când nu este chiar periculos – sau nu este cunoscut – plasticul acționează ca un magnet pentru o serie de alte otrăvuri și poluanți care s-au vărsat în lumea naturală.

Pentru țestoasele de mare, pungile de plastic din apă pot arăta ca niște meduze. Plutind la suprafața plasticul poate părea a fi o gustare apetisantă pentru un pescăruș. Bazat pe milenii de experiență,  pentru vietățile marine, plasticul pare mai apetisant decât planctonul, acesta este consumat, ajungând astfel și in farfuria noastră.

Fara a fi surprinzator, toate aceste particule și bucăți otravitoare de plastic țin loc de mancare ceea ce este rau pentru sanatatea lor. Până în prezent, se știe că plasticul din mediul marin dăunează la mai mult de 600 de specii, pe fondul a ceea ce unii consideră ca fiind începutul celei de-a șasea extincții în masă a vieții de pe Pământ.

De ce să ne îngrijorăm de poluarea mărilor și oceanelor?

plastic-pollution-beach

Otrăvirea creaturilor marine este periculoasă pentru oameni, pentru că noi consumăm atât de mult din ele. Aproximativ 92,6 milioane de tone au fost capturate în întreaga lume în 2015, potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

Având în vedere că plasticul se degradează în bucăți suficient de mici pentru a trece din stomac în carnea de pește și a altor animale, deja mâncăm o parte din plasticul pe care l-am aruncat în mare.

Și, bineînțeles, la fel ca și la alte animale unde materialul plastic se găsește în țesuturile corpului, cu consecințe potențial dăunătoare, asemenea se întâmplă și la oameni.

Ce se poate face în legătură cu asta?

Lumea, în cele din urmă, începe să se trezească și să reactioneze la această problemă.

În luna februarie a acestui an, Organizația Națiunilor Unite a anunțat că a “declarat război plasticului oceanic”.

Treizeci de țări s-au alăturat acum campaniei ONU CleanSeas, inclusiv Regatul Unit, Canada, Franța, Indonezia, Sierra Leone, Brazilia, Norvegia, Italia, Costa Rica, Kenya și Peru. Statele Unite, China, Rusia și Japonia nu numai.

Marea Britanie a interzis microplasticele din componența cosmeticelor, cum ar fi cremele cu granule pentru exfoliere, pasta de dinti cu granule pentru albirea dintilor dar și produse cum ar fi cele de machiaj si creme de bronz.

Ce alte probleme există și ar trebui să le știm?

De asemenea, plasticul poate contamina i aerul pe care îl respirăm.

Microparticulele de plastic din produsele cosmetice și microfibrele din hainele sintetice sunt spălate și ajung inevitabil în sistemul de canalizare. În timp ce multe dintre aceste particule trec prin stațiile de epurare și ajung în mare, alte particule sunt prinse în canalizare iar materia rezultată este utilizată pentru a fertiliza câmpurile agricultorilor. După ce se usucă, acestea microparticule de plastic poat fi luate de vânt și împrăștiate în aer.

Profesorul Frank Kelly, expert în domeniul sănătății mediului de la King’s College din Londra, a declarat anul trecut într-un comitet de deputați: “Există o posibilitatea reală ca unele dintre aceste microparticule să fie antrenate în aer și să fie purtate în jurul nostru și vom termina prin a le respira.”

Cât de rău este asta?

Poate că microparticulele de plastic nu se împrăștie atât de mult în aer, dar cu siguranță se depun pe Pământ. Plasticul poate deveni una dintre caracteristicile definitorii ale unei noi epoci din istoria planetei.

În cele din urmă, stratul de plastic răspândit în întreaga lume începând cu anii 1950 va forma o linie vizibilă în rocile sedimentare ale viitorului.

Și acesta este un motiv – împreună cu impactul radioactiv al testelor cu bombe nucleare, poluarea, efectele schimbărilor climatice, cum ar fi creșterea nivelului oceanului planetar și dispariția multor specii de animale – pe care geologii intenționează să le declare la sfârșitul Holocenului și la începutul anthropocenului sau “Epoca oamenilor”.

În câteva decenii, o perioadă comparabilă cu o clipire de ochi în istoria Pământului de 4,5 miliarde de ani, plasticul nu numai că a schimbat țesătura vieții în sine, ci își va lăsa amprenta pentru eternitate până și in compoziția rocilor.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CALEIDOSCOP

10 “inventii și inventatori” ale motorului cu apă de care nu ai auzit până acum. Poate fi folosită apa drept combustibil?

motorul cu apă

Un motor care funcționează folosind apa drept combustibil în loc de benzină, motorină sau alți combustibili convenționali, cum ar fi GPL, alcool, biodiesel, gaz natural, hidrogen, este un motor care ar putea extrage energia direct din apă.

Un astfel de motor este asociat de obicei cu propulsia „automobilelor cu apă”. Pe plan internațional există numeroase brevete cu acest subiect, care apare des în presă, televiziuni locale și pagini web. Afirmațiile despre aceste dispozitive sunt considerate pseudoștiință, iar unele au fost dovedite ca fraude, potrivit wikipedia.org

Se pretinde că vehiculele propulsate cu astfel de motoare ar produce combustibilul din apă direct pe vehicul, fără alt aport energetic. O variantă a acestor motoare sunt cele funcționând hibrid, cu o parte a energiei extrase din apă și altă parte provenind din combustibilii convenționali.

Apa însăși nu arde. Apa poate fi descompusă (de exemplu prin electroliză) în componentele sale, hidrogen și oxigen. Hidrogenul este o substanță ușor inflamabilă, cu putere calorifică mare. Teoretic procesul consumă exact energia produsă prin arderea hidrogenului, iar practic, datorită randamentelor de producție, consumă mult mai multă.

motor cu apa

 

In timp s-au diferențiat două mari linii de funcționare “pe apă”:

Vehiculul care funcționează cu hidrogen. Hidrogenul este recombinat în apă într-o pilă de combustie care produce curent electric. Acest curent este folosit pentru a pune in miscare un motor electric.

Vehiculul hibrid. Un automobil care consumă combustibil convențional îmbunătățit cu hidrogen, în care amestecul de hidrogen și combustibil convențional este folosit pentru mărirea economicității motorului și reducerea poluării.

Cele mai multe propuneri de automobile cu apă se bazează pe o formă de electroliză urmată de recombinarea componentelor.

Propuneri de automobile cu apă

Carburatorul electrolitic al lui Garrett.

La 8 septembrie 1935 ziarul Dallas Morning News a relatat că Charles H. Garrett ar fi prezentat un automobil cu apă care ar fi funcționat „căteva minute”. Conform patentului US S2006676 din același an, carburatorul realiza electroliza apei cu electrozi plasați în partea de jos a camerei de nivel constant, iar plutitorul asigura menținerea nivelului apei în cameră. Patentul nu indica sursa de energie folosită la electroliză.

Pila de combustie cu apă a lui Stanley Meyer

Încă din 1980 Stanley Meyer a pretins că a construit un dune buggy care mergea cu apă, însă a dat explicații vagi cu privire la modul de funcționare. Uneori a spus că a înlocuit bujiile cu dispozitive de „scindare a apei”, iar alteori s-a referit la Pila de combustie cu apă a lui Stanley Meyer. El pretindea că „pila” ar fi scindat apa pulverizată în hidrogen și oxigen prin rezonanță electrică, elemente care ar fi arse la loc într-un motor cu ardere internă clasic, producând energie netă. Prototipul lui Mayer nu a fost niciodată examinat de experți independenți și a fost considerat fraudulos de o instanță judecătorească din Ohio în 1996. El a murit din cauza unui anevrism cerebral în 1998, însă adepții teoriilor conspirației cred că a fost otrăvit.

Dennis Klein

În 2002 firma Hydrogen Technology Applications a brevetat un proiect de celulă de electroliză și marca comercială „Aquygen” pentru amestecul de hidrogen și oxigen produs de dispozitiv. Conceput inițial ca o alternativă la Sudura oxiacetilenică, compania a afirmat că ar putea propulsa un vehicul exclusiv cu apă prin producerea „Aquygen” și a invocat existența unei nedovedite stări a materiei, denumită „MagneGaz” și a unei teorii discreditate despre „magnecule” pentru a explica situația. Întemeietorul companiei, Dennis Klein, a declarat că e în tratative cu un mare producător de autovehicule din SUA și că guvernul SUA vrea să producă Hummere propulsate astfel.

În prezent compania nu mai pretinde că poate propulsa un vehicul doar cu apă și folosește brandul „Aquygen” pentru a îmbunătăți combustibilii convenționali, practic fiind vorba de combustibil îmbunătățit cu hidrogen, nu de automobil cu apă.

Genesis World Energy (GWE)

Tot în 2002, Genesis World Energy a anunțat că dispune de un dispozitiv gata de a fi comercializat care ar extrage energia din apă prin disocierea ei în hidrogen și oxigen și apoi recombinarea lor. În 2003 compania a anunțat că această tehnologie a fost adaptată pentru propulsia automobilelor. Compania a strâns de la investitori peste 2,5 de milioane de dolari, dar nici un dispozitiv n-a fost livrat pe piață. În 2006 Patrick Kelly, proprietarul Genesis World Energy a fost condamnat în New Jersey pentru escrocherie la cinci ani de închisoare și la restituirea a 400 000 de dolari.

Genepax Water Energy System

În iunie 2008 compania japoneză Genepax a prezentat un automobil despre care a afirmat că merge doar cu apă și aer și în multe știri s-a spus că ar fi un „automobil cu apă”. Compania a spus că „încă nu se poate prezenta principiul invenției”, dar a spus că sistemul este echipat cu un generator de energie la bord (un „ansamblu de electrozi membrană”) pentru a extrage hidrogenul printr-un „procedeu similar metodei prin care hidrogenul este produs din hidruri metalice și apă”. Apoi, hidrogenul este folost pentru a genera energia pentru propulsia automobilului.

Asta a dus la presupunerea că hidrurile metalice se consumă în proces și de fapt acestea sunt sursa de energie, fiind vorba de fapt de un vehicul cu hidrogen, nu de unul cu apă, cum s-a pretins. În website-ul companiei sursa de energie este descrisă doar prin cuvintele „reacție chimică”.  Vehiculul prezentat presei de Genepax în 2008 era de fapt autovehiculul REVAi, fabricat în India și vândut în UK sub denumirea G-Wiz, fiind un simplu autovehicul electric acționat de acumulatori cu plumb.

Thushara Priyamal Edirisinghe

În 2008 presa din Sri Lanka a anunțat că Thushara Priyamal Edirisinghe a afirmat că a mers circa 300 km cu un automobil cu apă, de la Christ King College, Pannipitiya, Thushara, la Anuradhapura și înapoi cu doar trei litri de apă. Ca și în cazul altor pretinse automobile cu apă se presupune că energia necesară propulsiei este produsă prin disocierea apei în hidrogen și oxigen prin electroliză și apoi arderea lor în motor. Thushara i-a prezentat tehnologia prim-ministrului Ratnasiri Wickremanayake, care „a acordat întregul sprijin al guvernului pentru eforturile sale de a introduce automobilul cu apă pe piața din Sri Lanka.”. Câteva luni mai tîrziu Thushara a fost arestat pentru escrocherie.

Daniel Dingel

Daniel Dingel, un inventator din Filipine, a afirmat în 1969 că a conceput o tehnologie care folosește apa drept combustibil. În 2000 Dingel a format un partneriat cu Formosa Pics Group pentru a continua dezvoltarea acestei tehnologii. În 2008 Formosa Pics a obținut condamnarea lui Dingel, în vârstă de 82 de ani, la 20 de ani de închisoare pentru fraudă.

Dr Ghulam Sarwar

În decembrie 2011 un doctor din Pakistan, Ghulam Sarwar, a afirmat că a inventat un automobil care merge cu apă. În acel moment se zicea că automobilul merge cu 60 % apă și 40 % motorină, dar că inventatorul îl va face să meargă doar cu apă până la sfârșitul lui iunie 2012. S-a afirmat că automobilul „va emite doar oxigen, nu și obișnuitul carbon”. În afară de reluarea unor știri din 2012 nu mai există niciun material despre această invenție.

Agha Waqar Ahmad

Agha Waqar Ahmad, tot din Pakistan, a afirmat în iulie 2012 că ar fi inventat un „kit cu apă” care putea fi montat pe orice automobil pentr a-l transforma în automobil cu apă. Kitul consta dintr-un borcan cilindric, care conținea apa, un barbotor și o conductă care ducea la motor. El afirma că kitul produce HHO prin electroliza apei, folosit drept combustibil. Kitul funcționa cu apă distilată. Ahmed afirma că dispozitivul său putea produce mult mai mult HHO decât alte invenții datorită unor „calcule nedivulgate”. El a depus o cerere de brevet în Pakistan. Unii savanți din Pakistan au afirmat că invenția lui Agha este o fraudă și contrazice legile termodinamicii.

Gheorghe Bordeianu din Bacau

În afara pretențiilor ca automobilul să meargă doar cu apă există propuneri ca hidrogenul sau oxihidrogenul să fie ars împreună cu combustibili petrolieri, mărind eficiența acestora. Efectul acestor sisteme este însă controversat.

American Automobile Association: „Toate aceste dispozitive par să funcționeze, dar permiteți-mi să vă spun că nu”.

Continue Reading

CALEIDOSCOP

Satul din România unde nu există post de poliţie pentru că nu se fură. Aici localnicii lasă pungile cu bani în gard

sat fara hoti1

În extremitatea sudică a judeţului Mehedinţi, în munţii Banatului, trăieşte cea mai mare comunitate de cehi din România. Satul Eibenthal s-a înfiinţat în anul 1827, în timpul celui de-al doilea val de colonizări cu cehi, care avea ca scop colonizarea zonei de frontieră a Imperiului Austro-Ungar, în special din raţiuni militare.

Eibenthalul a cunoscut un puternic declin, datorită condiţiilor economice nefavorabile de după revoluţia din 1989, a migrării tinerilor spre oraşe şi în Cehia, şi în consecinţă a îmbătrânirii rapide. Dacă în anul 1934 aici locuiau circa 600 de persoane, în anul 2000 mai erau 302 locuitori.

La Eibenthal nu există post de poliţie şi nici nu ar fi nevoie fiindcă nu se fură nimic. De altfel, în localităţile din Clisura Dunării infracţionalitatea este scăzută, localnicii care trăiesc în acest colţ al Mehedinţiului fiind oameni deosebit de liniştiţi.

Pentru că este o localitate izolată, maşina cu pâine vine de trei ori pe săptămână de la 20 de kilometri distanţă din Şviniţa. Aşa se face că potrivit unui obicei local, oamenii îşi agaţă plasele cu banii pentru pâine pe stâlpii din faţa caselor, iar şoferul potrivit indicaţiilor din bileţele lasă pâinea, şi după caz, şi restul de la bani în plase.

Apoi, localnicii le ridică, fiecare în funcţie de programul propriu. În sat nu mai există de multă vreme un magazin sătesc, astfel că distribuitorul de pâine nu are altă metodă la îndemână. Până acum nimeni nu s-a plâns că i-au dispărut banii sau pâinea. Dacă ajungi la Eibenthal în zilele în care vine pâinea, e imposibil să nu dai cu ochii de sacoşele agăţate de stâlpii electrici.

sat fara hoti

O localnică din Eibenthal care agaţă după obiceiul locului plasa cu bani pentru pâine FOTO Corina Macavei

Procedăm aşa pentru că altfel nu se poate în zona aceasta, nu sunt magazine, doar aşa. Pot să spun că a devenit o tradiţie în localitatea aceasta acest obicei. Luăm plasa, verificăm banii, este scris şi un bileţel pe care îl verific, după care punem pâinea. Nu s-a întâmplat niciodată să se fure din plasă nici pâinea, nici banii”, spune Iovan Giurşa, şofer de cinci ani pe maşina de pâine.

„Nu ne furăm căciula unii la alţii”

Eibenthal este un sat de etnie cehă, nu ne furăm căciula unii la alţii şi acest obicei îl avem din 1996. Aprovizionarea cu pâine se face din comuna Sviniţa de la aproximativ 20 de kilometri, se distribuie de trei ori pe săptămâni, marţi, joi şi sâmbătă. Oamenii pun banii în plasă, nu aşteaptă să vină maşina, când vine şoferul îi pune pâinea şi omul şi-o ia când poate. Ei au găsit această metodă de a pune plasele agăţate pe stâlpi, din cauza faptului că maşina cu pâine vine când ei nu sunt acasă. Nu s-au plâns niciodată că li s-a furat ceva”,  a declarat pentru Adevărul Victor Doscocil, primarul comunei Dubova, de care aparţine satul Eibenthal.

Preotul îşi ţine garajul deschis

Şi preotul satului, Vaclav Masek, spune că garajul casei sale este mereu deschis, dar nu a fost vreodată călcat de hoţi: “Aici în sat nu se fură, eu am garajul deschis tot timpul şi am diferite lucruri acolo, nu mi s-a furat nimic. În primul rând Eibenthal este cel mai civilizat dintre toate satele cehe. De 13 ani de când sunt eu preot aici eu nu am auzit să se fure ceva”.

Localnicii vorbesc cu mândrie despre satul lor, unde nu a fost niciodată nevoie de intervenţia poliţiei. „Suntem oameni liniştiţi, suntem siguri unul pe altul că nimeni nu fură şi plasele le lăsăm aici fără nicio grijă. Găsim şi restul de la bani în plasă şi suntem foarte mulţumiţi. Dacă suntem la câmp rugăm pe vreun vecin să ia plasa ca să nu se întărească pâinea, dar acum că e iarnă venim mai repede”, spune o localnică. „Eu de când mă ştiu nu s-a furat, nu sunt probleme, lumea nu intră în casă, rămâne la poartă strigă dacă iese cineva bine, dacă nu, nu se bagă în curte. Punem banii în plasă pentru pâine, scriem un bilet şi băiatul pune piâne atât cât am scris”, spune o altă localnică din Eibenthal.

Continue Reading

CALEIDOSCOP

Momentul bizar când o “mașină fantomă” apare de nicăieri și provoacă un accident. Imaginile au stârnit un val de controverse pe internet

masina fantoma

Intr-o filmare cu camera de bord, înregistrată în Singapore se vede cum o mașină apare brusc înainte de a provoca un accident. Cei care au vizionat imaginile au reacționat și au încercat să le descifreze.  Unii oameni sunt de părere că vehiculul este pur si simplu o “mașină fantomă”, în timp ce alții au dat mai multe răspunsuri sceptice cu privire la eveniment.

O misterioasă “mașină fantomă” pare să provoace un accident după ce a apare “din senin”. Videoclipul inregistrat cu camera de bord de la mașina aflata în spate a lăsat spectatorii cu gura căscată.

Momentul, parcă desprins din filmele SF, a dat dureri de cap celor care au incearcat sa inteleaga de ce vehiculul nu poate fi vazut inainte de ciocnire.

Tot internetul a căutat indicii studiind secventa cu secventa, videoclipul care a fost inregistrat pe strazile din Singapore. Clipul arată o mașină albă care așteaptă la o intersecție și este pe cale să facă o întoarcere la dreapta.

Potrivit dailymail aceasta poate fi văzută încercând manevra în timp ce lumina semaforului este intermitentă, indicând faptul că este permisă întoarcerea după ce se asigură.

Totul pare să meargă lin și fără probleme până când o altă mașină apare brusc în mijlocul drumului.

masina fantoma1

Masina argintie poate fi văzută doar în ultimul moment. Mașina albă se oprește, dar nu reușește să evite lovirea laterală a celuilalt autovehicul.

Imaginile arată cum mașina argintie se ridică pe doua roți, în timp ce șoferul se luptă să păstreze controlul după impact.

Cei care au vizionat videoclipul au rămas confuzi, deoarece mașina argintie nu se observă deloc înainte de accident. Mulți oameni au urmărit filmarea iar și iar, încercând cu disperare să vadă de unde vine mașina.

Intr-o postare online utilizatorul “Elfie De Souza”  spune: “Serios? Am continuat să repet videoclipul, se pare că mașina argintie apare de nicăieri.

Altul, numit “Jacky Tong Liang”, a adăugat: “Acest lucru este cu adevărat ciudat. Am dat play de câteva ori și încă nu-mi dau seama de unde vine mașina.

Videoclipul misterios a determinat pe unii să speculeze că accidentul ar fi putut fi cauzat de o mașină fantomă.

Alții au sugerat că poziția mașinii albe ar fi blocat unghiul camerei, împiedicând-o astfel să captureze abordarea celuilalt sofer.

Nu au existat detalii suplimentare despre respectivul accident în mass-media din Singapore.

Va invităm să urmăriți mai jos imaginile cu momentul accidentului și să ne lăsați parerea dumneavoastră într-un comentariu:

Continue Reading

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celor 9 abonați

Articole Recente

tensiune tensiune
SĂNĂTATEO oră ago

Ce trebuie să faci când îți creşte tensiunea

Eşti hipertensiv cu tratament sau fără, e seară şi-ţi creşte tensiunea? Se mai întâmplă. Ai măsurat-o cu aparatul tău sau...

Incalzirea-cu-porumb Incalzirea-cu-porumb
UTILE7 ore ago

Un fermier a găsit o soluție absolut ingenioasă pentru încălzirea locuinței! „Dacă lemnele sunt scumpe, ce să facem…”

Soluție pentru încălzirea locuințelor cu ajutorul unui ”combustibil” mai accesibil ca preț. Bogdan Costache, un tânăr fermier din Găești, județul...

fuel-saving-660x330 fuel-saving-660x330
UTILE9 ore ago

Are 130 de cai si consuma 4 litri de benzina la suta de km. Se vinde deja ca painea calda

Constructorul german de automobile a anuntat ca celebrul model Golf primeste o noua motorizare pe benzina. Privita ca un micro-hibrid,...

motorul cu apă motorul cu apă
CALEIDOSCOPO zi ago

10 “inventii și inventatori” ale motorului cu apă de care nu ai auzit până acum. Poate fi folosită apa drept combustibil?

Un motor care funcționează folosind apa drept combustibil în loc de benzină, motorină sau alți combustibili convenționali, cum ar fi...

sat fara hoti1 sat fara hoti1
CALEIDOSCOPO zi ago

Satul din România unde nu există post de poliţie pentru că nu se fură. Aici localnicii lasă pungile cu bani în gard

În extremitatea sudică a judeţului Mehedinţi, în munţii Banatului, trăieşte cea mai mare comunitate de cehi din România. Satul Eibenthal...

corb corb
LUMEA NECUVÂNTĂTOARELOR2 zile ago

Acest corb este cea mai inteligentă pasăre pe care ai văzut-o vreodată. Iată ce reuşeşte să facă

Puzzle-urile cu mai multe etape pot fi destul de dificile pentru oameni, dar dacă v-am spune că există o pasăre...

masina fantoma masina fantoma
CALEIDOSCOP2 zile ago

Momentul bizar când o “mașină fantomă” apare de nicăieri și provoacă un accident. Imaginile au stârnit un val de controverse pe internet

Intr-o filmare cu camera de bord, înregistrată în Singapore se vede cum o mașină apare brusc înainte de a provoca...

din districtul indian Viluppuram, statul Tamil Nadu din districtul indian Viluppuram, statul Tamil Nadu
CALEIDOSCOP2 zile ago

Orașul uimitor, unde oamenii trăiesc fără politică, fără religie și fără bani. Acest loc există

După ce veti citi asta, veți crede că sa întâmplat mult timp în urmă, dar nu. Mai există încă un...

dacia-concepte dacia-concepte
CALEIDOSCOP4 zile ago

Cele mai rare automobile Dacia. 12 modele care nu stiai ca au existat. Puţini le cunosc şi chiar mai puţini le-au văzut pe viu

Dacia este deja un simbol national. Indragita de unii sau hulita de altii, cu totii trebuie sa recunoastem ca de...

pompier-salvare pompier-salvare
PENTRU SUFLET4 zile ago

Acest pompier a salvat o fetiţă de numai 9 luni din pătuţul cuprins de flăcări. 17 ani mai târziu ea l-a răsplătit într-un mod incredibil

În urmă cu 17 ani, Mike Hughes era căpitan în cadrul Departamentului de pompieri din Wenatchee, Washington. El a făcut...

Statistici blog

  • 198.713 vizite

Trending