Connect with us

CALEIDOSCOP

Cât de mult plastic este în mare? Un experiment necontrolat la scară globală

plastic-bag

Ieftin, capabil să fie făcut în orice formă, puternic și durabil, plasticul este un material minune. S-a dovedit atât de util pentru noi oamenii că, din anii 1950, am produs aproximativ 8,3 miliarde de tone metrice din acest material.

Cu toate acestea, victima acestui succes pare să fie o mare parte a vieții pe Pământ. Iar oamenii, într-o bună zi, s-ar putea găsi printre victime.

Aproximativ 79% din plasticul produs în ultimii 70 de ani a fost aruncat, fie în depozitele de deșeuri, fie în mediul general. Doar nouă procente sunt reciclate, restul incinerat.

Acest lucru a fost descris ca fiind “un experiment necontrolat la scară globală” de către oamenii de știință.

Cât de mult plastic este în mare?

plastic-pollution-3

Cu peste 8 milioane de tone de plastic deversate în ocean în fiecare an, se estimează că până în 2050 vor exista mai multe materiale de plastic decât pește, iar 99% din toate păsările marine de pe planetă vor fi consumat unele. Se crede că marea conține acum circa 51 trilioane de particule microplastice – de 500 de ori mai mult decât stelele din galaxia noastră.

Se găsește pe toată planeta, cu 300 de miliarde de particule în oceanul Arctic odinioară pur, chiar și pe o insulă îndepărtată din Pacific, insula Henderson nelocuită, una dintre Insulele Pitcairn, despre care se crede că are cea mai mare concentrație de poluare cu plastic din lume.

E periculos?

plastic-bag

Unele materiale plastice sunt toxice și pot distruge hormonii cruciali pentru o existență sănătoasă. Chiar și atunci când nu este chiar periculos – sau nu este cunoscut – plasticul acționează ca un magnet pentru o serie de alte otrăvuri și poluanți care s-au vărsat în lumea naturală.

Pentru țestoasele de mare, pungile de plastic din apă pot arăta ca niște meduze. Plutind la suprafața plasticul poate părea a fi o gustare apetisantă pentru un pescăruș. Bazat pe milenii de experiență,  pentru vietățile marine, plasticul pare mai apetisant decât planctonul, acesta este consumat, ajungând astfel și in farfuria noastră.

Fara a fi surprinzator, toate aceste particule și bucăți otravitoare de plastic țin loc de mancare ceea ce este rau pentru sanatatea lor. Până în prezent, se știe că plasticul din mediul marin dăunează la mai mult de 600 de specii, pe fondul a ceea ce unii consideră ca fiind începutul celei de-a șasea extincții în masă a vieții de pe Pământ.

De ce să ne îngrijorăm de poluarea mărilor și oceanelor?

plastic-pollution-beach

Otrăvirea creaturilor marine este periculoasă pentru oameni, pentru că noi consumăm atât de mult din ele. Aproximativ 92,6 milioane de tone au fost capturate în întreaga lume în 2015, potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

Având în vedere că plasticul se degradează în bucăți suficient de mici pentru a trece din stomac în carnea de pește și a altor animale, deja mâncăm o parte din plasticul pe care l-am aruncat în mare.

Și, bineînțeles, la fel ca și la alte animale unde materialul plastic se găsește în țesuturile corpului, cu consecințe potențial dăunătoare, asemenea se întâmplă și la oameni.

Ce se poate face în legătură cu asta?

Lumea, în cele din urmă, începe să se trezească și să reactioneze la această problemă.

În luna februarie a acestui an, Organizația Națiunilor Unite a anunțat că a “declarat război plasticului oceanic”.

Treizeci de țări s-au alăturat acum campaniei ONU CleanSeas, inclusiv Regatul Unit, Canada, Franța, Indonezia, Sierra Leone, Brazilia, Norvegia, Italia, Costa Rica, Kenya și Peru. Statele Unite, China, Rusia și Japonia nu numai.

Marea Britanie a interzis microplasticele din componența cosmeticelor, cum ar fi cremele cu granule pentru exfoliere, pasta de dinti cu granule pentru albirea dintilor dar și produse cum ar fi cele de machiaj si creme de bronz.

Ce alte probleme există și ar trebui să le știm?

De asemenea, plasticul poate contamina i aerul pe care îl respirăm.

Microparticulele de plastic din produsele cosmetice și microfibrele din hainele sintetice sunt spălate și ajung inevitabil în sistemul de canalizare. În timp ce multe dintre aceste particule trec prin stațiile de epurare și ajung în mare, alte particule sunt prinse în canalizare iar materia rezultată este utilizată pentru a fertiliza câmpurile agricultorilor. După ce se usucă, acestea microparticule de plastic poat fi luate de vânt și împrăștiate în aer.

Profesorul Frank Kelly, expert în domeniul sănătății mediului de la King’s College din Londra, a declarat anul trecut într-un comitet de deputați: “Există o posibilitatea reală ca unele dintre aceste microparticule să fie antrenate în aer și să fie purtate în jurul nostru și vom termina prin a le respira.”

Cât de rău este asta?

Poate că microparticulele de plastic nu se împrăștie atât de mult în aer, dar cu siguranță se depun pe Pământ. Plasticul poate deveni una dintre caracteristicile definitorii ale unei noi epoci din istoria planetei.

În cele din urmă, stratul de plastic răspândit în întreaga lume începând cu anii 1950 va forma o linie vizibilă în rocile sedimentare ale viitorului.

Și acesta este un motiv – împreună cu impactul radioactiv al testelor cu bombe nucleare, poluarea, efectele schimbărilor climatice, cum ar fi creșterea nivelului oceanului planetar și dispariția multor specii de animale – pe care geologii intenționează să le declare la sfârșitul Holocenului și la începutul anthropocenului sau “Epoca oamenilor”.

În câteva decenii, o perioadă comparabilă cu o clipire de ochi în istoria Pământului de 4,5 miliarde de ani, plasticul nu numai că a schimbat țesătura vieții în sine, ci își va lăsa amprenta pentru eternitate până și in compoziția rocilor.

Sursa: authenticmagazin.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CALEIDOSCOP

Olanda va inaugura prima sa comunitate de locuințe construite cu tehnologia printării 3D

case printate 3d

Cinci case din beton proiectate să arate ca “blocuri eratice într-un peisaj verde” vor popula comunitatea din Eindhoven.

Prima locuință 3D tipărită funcțională din Olanda, va fi gata să-și primească ocupanții încă de anul viitor.

Potrivit unui raport scris de Daniel Boffey in publicatia The Guardian, casa cu două dormitoare, este prima și cea mai mică dintre cele cinci case de beton tipărite 3D, amenajate pentru construcție în orașul olandez Eindhoven. Inițiativa ce se va intinde pe durata a cinci ani, cunoscută drept Proiectul Milestone, vizează combaterea deficitului de zidari calificați și revitalizarea industriei arhitecturale.

Proiectul Milestone a apărut ca o colaborare între Universitatea de Tehnologie din Eindhoven, lider mondial în tipărirea 3D, și compania de construcții olandeză Van Wijnen. Directorul imobiliar Vesteda, compania de materiale Saint Gobain-Weber Beamix și firma de inginerie Witteveen + Bos au contribuit, de asemenea, la proiect.

case printate 3d-1

Interpretarea artiștilor comunității futuriste, care urmează să fie dezvoltată în următorii cinci ani (Houben / Van Mierlo) foto: Project Milestone

După cum raportează Niall Patrick Walsh de la ArchDaily, construcția va urma o abordare pe etape pentru a permite inovațiilor obținute din construirea caselor inițiale pentru a influența dezvoltarea modelelor ulterioare. Prima casă va fi relativ mică, măsurând doar 304.8 de metri pătrați, în timp ce celelalte patru vor fi clădiri cu mai multe etaje. Desi zidurile interioare si exterioare ale primei locuinte vor fi tiparite la campusul Universitatii Eindhoven, arhitectii spera sa mute tiparirea pe santier pana la sfarsitul proiectului.

case printate 3d-4

foto: Project Milestone

Cele cinci case, descrise într-un comunicat de presă ca “blocuri eratice într-un peisaj verde”, își dau forma neregulată din capabilitățile avansate ale tipăririi 3D. Pe lângă faptul că produce aproape orice formă, imprimarea 3D poate încorpora diferite tipuri, calități și culori de beton într-un singur element. Precizia permisă de acest proces le permite constructorilor să se adapteze casei în funcție de dorințele arhitecților sau ale locuitorilor.

case printate 3d-2

foto: Project Milestone

“Îmi place aspectul caselor momentan, deoarece aceasta este o inovație și au un design foarte futurist”, spune managerul Van Wijnen, Rudy Van Gurp, lui Boffey. “Dar suntem deja în faza de a face un pas mai departe și oamenii vor putea să-și proiecteze propriile case și apoi să le imprime. Oamenii vor putea in viitor să-și facă casele potrivite, să le personalizeze și să le facă mai plăcute din punct de vedere estetic “.

Boffey scrie că procesul de tipărire prezintă ceea ce este “în esență un braț robotic imens” care toarnă straturi de ciment. Pe lângă faptul că permite firmelor să reducă costurile și să reducă cantitatea de beton necesară, tehnologia oferă posibilitatea de a crea locuințe “inteligente” cu senzori wireless amplasați direct în pereții clădirilor.

case printate 3d-3

foto: Project Milestone

Această caracteristică futuristă este doar una dintre modalitățile prin care managerul imobiliar al comunității, Vesteda, va îndeplini obiectivele declarate de a satisface “cerințele ocupanților actuali în ceea ce privește confortul, amenajarea, calitatea și prețurile”. Potrivit lui Van Gurp, casele au generat deja un interes puternic în rândul potențialilor cumpărători sau chiriași.

“Pentru prima casă avem deja 20 de candidați”, spune el lui Boffey,  “după numai o săptămână avem imaginile pe site-ul nostru”.

Prima locuință tipărită 3D este setată pentru finalizare până la mijlocul anului 2019. Restul locuințelor vor fi dezvoltate consecutiv în următorii cinci ani. Sursa: authenticmagazin.com

 

 

Continue Reading

CALEIDOSCOP

5 motive pentru care o masina break este mai buna ca una sedan

break

Imediat cum mi-am luat carnetul, imi spuneam ca nu voi conduce niciodata o masina break, ca sunt cele mai urate. Spuneam ca doar familistii trebuie sa aiba asa ceva, ca altfel sunt inutile… Dar intre timp, lucrurile s-au schimbat. Si am ajuns la concluzia ca un break are numai avantaje fata de un sedan.

1. Aerodinamica mai buna

br2

Unul din avantajele automobilului break este ca are o aerodinamica mai buna ca o caroserie sedan. Mai ales la viteze de peste 120 km/h, acolo unde suprafata mare a plafonului actioneaza ca un eleron si stabilizeaza masina. Poti sa-ti dai seama de acest lucru conducand orice masina sedan, dupa care acelasi model break.

Sta mai bine pe drum la viteze mari, simti directia mai precisa si iti dai seama ca nu trebuie sa-ti fie asa de teama cu schimbarile mai bruste ale volanului. Si un exemplu foarte clar pe care il recunoaste toata lumea este primul model de Audi RS4: germanii si-au dat seama ca breakul este mai aerodinamic, asa ca prima generatie a fost construita doar in forma Avant. Ulterior, dorind mai multe vanzari, au extins modelul urmator si la varianta sedan.

2. Spatiu mai generos

b3

Un alt motiv pentru care breakul este mai bun decat un sedan este cel mai evident: spatiul net superior. Poate ca nu ai nevoie mereu sa cari frigidere, carucioare de copil sau sa-ti ajuti prietena sa se mute cu tine. Dar faza cu spatiul e simpla: daca ai sedan, nu ai de unde sa scoti mai mult loc, poate doar daca pui pe plafon un portbagaj.

Dar daca ai un break, nu inseamna ca mereu trebuie sa-l incarci cu marfa. Adica e bine sa ai de unde sa scazi, decat sa nu ai. Si haideti sa fim seriosi, ca nu trebuie sa ai neaparat familie mare ca sa ai nevoie sa cari ceva. Mereu te duci cu prietenii pe undeva, in vacante, in concedii, ba te mai duci la un pescuit, ba la munte sa schiezi, ba vrei sa te duci cu prietena la padure cu bicicletele si nu vrei sa mai arunci banii si pe un suport special… Ideea este ca mereu cam ai nevoie de spatiu.

3. Modularitate sporita

br

 

In cazul unei masini sedan lucrurile sunt clare. In cel mai bun caz, spatarul banchetei se lasa si ai loc mai mult sa cari ceva mai voluminos si mai lung, eventual o placa de snowboarding, o bicicleta culcata sau niste placi de lemn. Dar aici se termina modularitatea unui sedan. In schimb, un break, poate sa faca mai multe artificii. Multe permit montarea a inca 2 locuri in portbagaj, moment in care un break devine masina cu 7 locuri: vezi pana si cazul romanescului Logan MCV.

Dupa aia, poti folosi doar o jumatate din bancheta, ca sa stea cineva, iar in restul spatiului sa bagi ceva mare, cum ar fi doua biciclete fara roata din fata puse in picioare. Poti sa montezi o plasa sau un grilaj de despartire intre bancheta si spatiul din portbagaj, facand astfel un loc mare pentru un animal de companie. Unde mai pui ca bagajele pot fi incarcate pana sus, spre plafon, sau doar pana la linia capacului de la portbagaj?

4. Prietenul parintilor

br

Majoritatea masinilor break, de fapt 99% dintre ele, au podeaua portbagajului plata, la nivel cu bara de protectie. Adica breakul este special facut pentru o incarcare rapida. Si aici este cazul parintilor care au de transportat un carucior greu, sau al mamelor cu multe cumparaturi si bagaje, care sunt mult mai usor de pus in portbagaj in break, decat in sedan.

Pentru ca un vehicul sedan, de cele mai multe ori, are un spatiu mai mic de incarcare, haionul deschizandu-se de mai sus, podeaua nefiind deloc dreapta si la nivel cu bara. Adica daca esti parinte, care mereu are ceva de transportat, niciodata prea usor, e bine sa-ti iei un break pentru ca iti face viata mult mai usoara. La fel si in cazul posesorilor de caini: catelul, fie el si de talie mica, sare mult mai usor in break, datorita podelei nivelate. Si o cusca sta mai bine in portbagaj, lucru evident…

5. Arata mai bine

br

Poti sa zici ca e o chestie de gusturi, daca iti plac masinile coupe, sedan, break sau pick-up. Insa fara sa fim subiectivi, extrem de putine sunt masinile sedan care arata mai bine ca breakurile din acelasi model. De exemplu Mercedes-Benz Shooting Brake e cu mult peste orice varianta berlina. La fel si la Audi sau BMW. Ba nu, BMW-ul parca arata mai bine sedan, trebuie sa fim sinceri… Dar uita-te si la masinile frantuzesti sau italienesti: breakurile au un je ne sais quoi ce le face mai elegante si mai atragatoare, scrie 4tuning.ro

Nu mai zicem de Volvo, alti specialisti in autoturisme break, care stiu sa faca aceasta caroserie si sa-i de un farmec aparte… Si chiar daca nu se asociaza cu masinile sport, caroseria break a existat la cateva modele de Ferrari, cum ar fi FF, sau chiar Lamborghini Espada. Masini deloc urate… Insa pentru un automobil obisnuit, de cele mai multe ori, breakul este mai atragator ca un sedan. Tu ce crezi?

 

Continue Reading

CALEIDOSCOP

Acest pește antic era mai mare decât un rechin-balenă și mai rapid decât oamenii de știință și-au imaginat vreodată

Oamenii de stiinta s-au straduit mult timp sa explice de ce oasele de pește sunt atat de mici. Cel mai greu – Peştele Lună (Mola mola) – cântărește între 247 și 1000 de kg, dar pestii cartilaginoși cum ar fi rechinii-balena (Rhincodon typus) pot cantări pana la 19 tone. Acum, un nou studiu al unui gigant antic sugerează că această diferență modernă este doar un accident evolutiv.

Pestele Luna

Pestele Luna (Mola mola)

Peștii cu scheletul osos, (Osteichthyes), care reprezintă aproximativ 95% din toate speciile de pești, ar putea fi constrânși de metabolismul lor, conform unui argument. Animalele mari trebuie în general să se descurce cu mai puțin oxigen per gram de țesut deoarece peștii osoși par să aibă cerințe metabolice mai mari decât rechinii. Acestora le-ar putea fi pur și simplu imposibil să crească mult mai mult decât cel mai mare pește osos existent – Peştele Lună  .

rechinul-balena

Rechinul-balena (Rhincodon typus)

Faceți cunoștință cu Leedsichthys problematicus.

Peștele dispărut – gândit să fie cel mai mare, înregistrat în urmă cu 165 de milioane de ani, în Europa și America de Sud. A crescut la cel puțin 16,5 metri în lungime și ar fi putut cântări 45 de tone, ceea ce înseamnă că era mai mare decât rechinul-balenă de astăzi.

Leedsichtys

Leedsichthys problematicus

Realizând faptul că biologii moderni au scos peștii preistorici din ecuația lor, oamenii de știință au decis să calculeze cerințele metabolice ale lui Leedsichthys problematicus. Ei au folosit date luate de la peștii vii osoși ca ghid și au descoperit nu numai că ar fi supraviețuit, ci și că au prosperat. Teoretic, peștele gigant ar fi putut să se deplaseze cu viteze de 17,8 kilometri pe oră, păstrându-și în același timp propriile țesuturi oxigenate, raportează luna aceasta revista Palaeontology. Pentru comparație, cei mai rapizi pesti vii probabil nu înoată mai repede de 30 de kilometri pe oră.

Este încă un mister de ce nu mai există astăzi peștele gigantic osos, dar din punct de vedere metabolic nu există niciun motiv pentru care acestea nu ar trebui să existe, concluzionează cercetătorii. Sursa: authenticmagazin.com

 

Continue Reading

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celor 4 abonați

Articole Recente

case printate 3d case printate 3d
CALEIDOSCOP4 ore ago

Olanda va inaugura prima sa comunitate de locuințe construite cu tehnologia printării 3D

Cinci case din beton proiectate să arate ca “blocuri eratice într-un peisaj verde” vor popula comunitatea din Eindhoven. Prima locuință...

castraveti murati de vara castraveti murati de vara
CULINAR3 zile ago

Cum să faci castraveți murați de vară. O reteta simpla de la bunica. Trebuie neaparat sa o salvati!

Dacă îți plac foarte mult castraveții murați în saramură. E bine să știi că există și varianta de vară. Fiind...

cartofi-noi-cu-unt-si-marar cartofi-noi-cu-unt-si-marar
CULINAR7 zile ago

Cartofi noi cu unt şi mărar la cuptor – gustoși, ușor de făcut și sănătoși! Trebuie să faci măcar o dată, această rețetă delicioasă:

Cartofi noi cu unt şi mărar – gustoși, rapid și ușor de făcut și sănătoși! Fie că îi servești pe...

UTILEO săptămână ago

Cum se construiește o seră cu bani puțini. Seră ieftină

Unul dintre cele mai valoroase lucruri din grădina mea este sera. Imi place sa ii zic sera desi, tehnic daca...

break break
CALEIDOSCOPO săptămână ago

5 motive pentru care o masina break este mai buna ca una sedan

Imediat cum mi-am luat carnetul, imi spuneam ca nu voi conduce niciodata o masina break, ca sunt cele mai urate....

tei tei
SĂNĂTATEO săptămână ago

Copacul care vindeca suflete. Beneficiile arborelui de tei – puterea lui vindecatoare atat pentru trup dar si pentru suflet

Teiul este considerat un arbore sacru in folclorul tarilor din vestul Europei, iar pentru vechii celti simboliza altruismul. In timpul...

pestera sugau pestera sugau
DESTINAȚII2 săptămâni ago

Peştera Şugău, este un loc unde trebuie să ajungeţi măcar o dată în viaţă. Locul unic din România unde aurul picură din pereţi

În masivul Hăşmaşu Mare, pe partea din sud a Muntelui Şipot, la peste 1.600 de metri, se află o minunăţie...

carrots carrots
SĂNĂTATE2 săptămâni ago

Dieta Spark, una dintre cele mai căutate diete de slăbire din lume. Ce presupune aceasta

Una dintre dietele sănătoase, fără restricţii alimentare majore, dieta Spark optimizează metabolismul şi te ajută să slăbeşti în termen de...

casa lemn casa lemn
UTILE2 săptămâni ago

În căsuța asta de 27 de metri încap două dormitoare, o baie, bucătăria și un living. Interiorul e elegant și cu bun gust iar împărțirea camerelor e facută cu cap

Pare o căsuţa ruptă din basme, dar această căsuţa de 27 de metri pătraţi e cât se poate de reală...

baie catel baie catel
LUMEA NECUVÂNTĂTOARELOR2 săptămâni ago

Catelul tau se scarpina prea des? Ai observat ca are purici? Vrei sa scapi de ei? Iata ce trebuie sa faci:

In primul rand nu ai cum sa previi aparitia puricilor. Este inevitabil. Nu poti sa previi aparitia puricilor in blana...

Statistici blog

  • 60.272 vizite

Trending